DSÖ, Gazze'de Acil Tıbbi Tahliye Çağrısında Bulundu - Son Dakika
Son Dakika Logo

DSÖ, Gazze'de Acil Tıbbi Tahliye Çağrısında Bulundu

23.08.2025 13:52

DSÖ, Gazze'deki 15 bin 600 hastanın özel bakıma ihtiyacı olduğunu duyurdu ve tahliyelerin artırılmasını önerdi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'de 3 bin 800'ü çocuk 15 bin 600'den fazla kişinin özel bakım için tıbbi tahliyeye ihtiyaç duyduğunu bildirdi.

Ghebreyesus, İsrail'in saldırıları altında bulunan ve kıtlığa sürüklediği Gazze'deki duruma ilişkin, Amerikan X şirketinin sosyal medya platformundan paylaşımda bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) kritik durumdaki kişilere yönelik tıbbi tahliyeyi desteklediği için teşekkürlerini ileten Ghebreyesus, "Gazze'de hala 3 bin 800'ü çocuk 15 bin 600'den fazla hasta, özel bakıma ihtiyaç duyuyor. Gazze'den ve daha fazla ülkeden tahliyelerin artırılmasına ve hayat kurtarıcı bakım sağlanmasına yardımcı olmak için erişimin artırılması çağrısında bulunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Ghebreyesus, Gazze için ateşkes çağrısını yineledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DSÖ, Gazze'de Acil Tıbbi Tahliye Çağrısında Bulundu - Son Dakika


Advertisement