Dtcf Öğrencilerine CHP'li Nazlıaka'dan Destek - Son Dakika
Güncel

Dtcf Öğrencilerine CHP'li Nazlıaka'dan Destek

Dtcf Öğrencilerine CHP\'li Nazlıaka\'dan Destek

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi öğrencisi bir grup, üniversitede çıkan olaylar ardından bazı arkadaşlarının süresiz olarak okuldan uzaklaştırılmasını protesto etti.

09.04.2012 20:17

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi öğrencisi bir grup, üniversitede çıkan olaylar ardından bazı arkadaşlarının süresiz olarak okuldan uzaklaştırılmasını protesto etti. Öğrencilere, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da destek verdi.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih, Coğrafya Fakültesi (DTCF) öğrencisi bir grup, üniversitede çıkan olaylar sonrasında bazı arkadaşlarının okuldan uzaklaştırılmasını protesto etti. Protestocu gruba CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da destek verdi. Fakültenin giriş kapısına, "Dekan öğrencilerden yana mı yoksa çetelerden yana mı", "Çeteler dışarı, öğrenciler içeri" yazılı pankart asan grup, kaldırıma oturarak ellerinde kartondan yapılmış satırlarla oturma eylemi yaptı. Öğrenciler, okuldan uzaklaştırma

kararının kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

CHP Ankara Milletvekili Nazlıaka, DTCF önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, fakülte dekanı Rahmi Er ile okuldan uzaklaştırılan öğrenciler konusunda görüşeceğini belirterek, üniversitelerin fikir zenginliği olan yerler olduğunu kaydetti. Üniversitelerde fiziksel bir rekabet olamayacağını anlatan Nazlıaka, ancak fikirsel bir rekabet olabileceğine dikkat çekerek, "Öğrenci olaylarından son derece rahatsızlık duyuyorum" dedi.

Nazlıaka, açıklamasında, öğrenci olaylarının hortlamaması için konuyu Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ ile de görüşeceğini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dtcf Öğrencilerine CHP'li Nazlıaka'dan Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement