DTK'dan Kışanak'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

DTK'dan Kışanak'a Ziyaret

DTK\'dan Kışanak\'a Ziyaret

DTK Divan Başkanı Edip Yaşar ile komisyon üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Kışanak'ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

10.04.2014 17:46  Güncelleme: 17:55

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Divan Başkanı Edip Yaşar ile komisyon üyeleri Songül Morsümbül ve İrfan Babaoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediye eşbaşkanı Gültan Kışanak'ı ziyaret ederek,yeni görevinde başarılar diledi.

Ziyarette konuşan DTK Divan Başkanı Edip Yaşar, "Eşbaşkanlık sistemiyle Kürt halkı eşit ve özgür yaşam isteğini kamuoyuna ilan etmiştir. Halkın seçtiği iradeye destek ve katkı sunmaya hazırız" diye konuştu. Yaşar, Türkiye'de mevcut yapının özerk bir yapıya dönüşmesi gerektiğini belirterek, demokratik, yerinden ve bölgesel yönetimlere geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kışanak da DTK'nın ulusal birliği temsil eden son derece önemli bir kurum olduğunu ifade etti. Büyükşehir Belediyesi olarak artık büyükşehir meclisinin DTK'nın felsefesiyle, bu kentin tüm bileşenlerinin kendini ifade ettiği bir biçimde işleteceklerini söyledi. DTK'nın katılımcı, ulusal birlik sorunlarına çözüm bulma konusunda model ve yol gösterici olarak alacaklarını belirten Kışanak, DTK ile hareket etme çabası içinde olacaklarını söyledi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel DTK'dan Kışanak'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement