DTP Mitingleri Kapatma Delili - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Son Dakika haberlerini kaçırma! YÜKLE

DTP Mitingleri Kapatma Delili

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
DTP Mitingleri Kapatma Delili

DTP'nin Kapatılması İçin Geçen Hafta Dava Açan Cumhuriyet Başsavcısı, DTP'nin Van ve Batman'da Düzenlediği, PKK Gösterisine Dönen Mitingleri Ek Delil Olarak Anayasa Mahkemesi'ne Sunmaya Hazırlanıyor.

DTP’nin kapatılması için geçen hafta dava açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, DTP’nin Van ve Batman’da düzenlediği, PKK gösterisine dönen mitingleri ek delil olarak Anayasa Mahkemesi’ne sunmaya hazırlanıyor.

Mitinglerle ilgili görüntü ve ses kayıtlarını incelemeye başlayan Yalçınkaya, kapatma davasının açılmasından sonra yapılan mitinglerde sarf edilen "PKK halktır, halk burada" sloganlarını, "DTP’nin PKK ile eylem birlikteliğindeki kararlılığının" delili olarak gösterecek.

Batman mitinginde konuşan DEP eski Milletvekili Leyla Zana, kapatma davasını kınamış ve İmralı Adası’nda tutulan Abdullah Öcalan’ı kastederek, "Eminim bir gün aramızda olacak ve siz onu dinleyebileceksiniz" demişti. Van mitinginde konuşan, DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan ise parti kapatmanın sorunun çözümü olmadığını belirtmiş ve "Partimizi kapatmak istiyorlar, işkenceler yapıldı, Kürt sorunu çözüldü mü?" demişti.

Kaynak: DHA