Dua Tepe'de Gerçeği Aratmayan Porva - Son Dakika
Güncel

Dua Tepe'de Gerçeği Aratmayan Porva

Dua Tepe\'de Gerçeği Aratmayan Porva

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası 13 Eylül Sakarya Meydan Muharebesi'nin 90'ıncı Zafer Yıldönümü 13 Eylül salı günü Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde törenlerle kutlanacak.

11.09.2011 15:14

Kurtuluş Savaşı'nın dönüm noktası 13 Eylül Sakarya Meydan Muharebesi'nin 90'ıncı Zafer Yıldönümü 13 Eylül salı günü Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde törenlerle kutlanacak. Devletin zirvisini ağırlayacağı törenler için Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Ergüder Toptaş'ın izlediği Dua Tepe'nin alınışına yönelik son kez bugün prova yapıldı.

İlk tören sabah saat 08. 00'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayacak. Sakarya Şehitliği'ne çelenklerin bırakılması, Kaymakamlık makamındaki kutlamaların kabulü ardından Cumhuriyet meydanında resmi geçit töreni yapılacak. Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Bölüğü, Atlı Süvari Bölüğü, Tarihi Bölük ve Yaya ve Motorlu Askeri birlikler geçit töreni yapacak. Sakarya Zaferi etkinliklerinin ikinci bölümü saat 11. 30'da Dua Tepe'de gerçekleştirilecek. Sakarya Savaşı canlandırması, kara havacılık birliklerinin geçiti ile törenler devam edecek. Sakarya Zaferi Yol Koşusu, Sanayi Otomotiv, Ticaret ve Tarım Fuarı'nın açılışının ardından akşam da sanatçı Mustafa Ceceli'nin konseri ile etkinlikler sona erecek.

SON PROVA

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kuvvet Komutanları ile üst düzey sivil ve askeri yöneticilerinin de izleyeceği Dua Tepe'deki törenlerin genel provası bugün yapıldı. Gerçeği aratmayan ve tam not alan provada, Türk ordusunun Sakarya Savaşı canlandırması beğenildi. Topçu Albay Kadim Koç tarafından sahneye uyarlanan Sakarya Savaşı Canlandırması'nda Türk ve Yunan birliklerinin savaş durumları genel olarak anlatılıyor. Dua Tepe'nin, Türk ordusunun Viyana gerilemesinden sonra aldığı ilk tepe olma özelliğinin bulunması aynı zamanda kurtuluş savaşının zaferinin de başlangıcı olarak vurgulanıyor.

Top ve tüfek seslerinin arasında yapılan taarruz ve Dua Tepe'nin alınmasına son olarak Kara Havacı Birlikleri'ne ait Helikopter filosu ile savaş uçakları gösteri uçuşu yaparak eşlik ediyor. Dua Tepe'deki törenler Türk Yıldızları gösteri timinin gösteri uçuşuyla son bulacak. - Ankara/ Polatli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dua Tepe'de Gerçeği Aratmayan Porva - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement