"Dünya Düzdür" Diyen Çılgın ABD'li, Kanıtlamak için Ev Yapımı Roketle Havalanacak - Son Dakika
Güncel
BBC

"Dünya Düzdür" Diyen Çılgın ABD'li, Kanıtlamak için Ev Yapımı Roketle Havalanacak

ABD'de Dünya'nın düz olduğuna inanan "Çılgın" lakaplı Mike Hughes, evinin garajında yaptığı buharlı bir roketle Cumartesi günü California'da test uçuşu yapacak.

23.11.2017 09:47  Güncelleme: 10:12

Emekli limuzin şoförü Mike Hughes, 20 bin dolara mal olan roketiyle saatte 800 kilometre hıza çıkarak 550 metre yüksekliğe ulaşmayı hedefliyor. Hughes, uçuşunu internetten canlı yayınlayacak.

KARAVANDAN FIRLATACAK

Mojave çölünde, sadece dört kişinin yaşadığı Amboy kasabasında, rampa olarak kullanılacak eski bir karavandan fırlatılacak roket, 550 metre yüksekliğe ulaştığında iki paraşüt devreye girecek.

DÜNYANIN DÜZ OLDUĞUNA İNANIYORLAR

Hughes test uçuşunu, Dünya'nın düz olduğuna inanan "Düz Dünya Araştırma Grubu" adlı derneğin sponsorluğunda gerçekleştirecek.

61 yaşındaki Mike Hughes, "kurgudan ibaret" dediği bilime inanmadığını belirterek "Aerodinamik ve akışkan dinamiğiyle, nesnelerin havada nasıl hareket ettiklerini biliyorum. Ama bu bilim değil, sadece bir formül" dedi.

TABİİ Kİ KORKUYORUM

Hughes, uçuşunun riskleriyle ilgili bir soruyu şöyle yanıtladı: "Tabii ki çok korkuyorum. Ama hiçbirimiz bu dünyadan canlı çıkmıyoruz."

2014'te de benzer bir deneme yapan Hughes, bu uçuşun ardından, kendisini uzaya çıkaracak yeni bir roket yapmayı planlıyor. Hughes bu roketle, 'Dünya'nın düz olduğunu kendi gözleriyle göreceğini' söylüyor.

"Dünya Düzdür" Diyen Çılgın ABD\'li, Kanıtlamak için Ev Yapımı Roketle Havalanacak
Kaynak: BBC

Son Dakika Güncel 'Dünya Düzdür' Diyen Çılgın ABD'li, Kanıtlamak için Ev Yapımı Roketle Havalanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • elektro: bir bazıları ülkemizde yaşayan insanlara cahil der bu ne lan hangi yüzyıldayız 2 3 Yanıtla
  • bahar atyv: Helvasını neli yaptırmamızı isterdi acaba.... 4 0 Yanıtla
  • ramazan elazığ: aferin devam parcalarını okyanusdan toplarlar yav sen hiçmi fen dersi görmedin hiç okumamış birine sor dünyanın yuvarlak olduğunu söyler hiçmi dünya maketi görmedin 2 1 Yanıtla
  • Beytüşebaplı: Dünyanın en iyi teleskobuyla denizde ilerleyen bir gemiyi izle. Bir müddet sonra gemi gözden kaybolur. 2 1 Yanıtla
  • cibili şakşak : allah rahmet eylesin 1 1 Yanıtla
  • seyit: gerçekle karşılaştığında uzaydan dönmek istemeyecektir :) Rezalet diz boyu tabi... 1 0 Yanıtla
BBC

Advertisement