Dünya Kadınlar Günü ve Haftası Cenevre BM'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Dünya Kadınlar Günü ve Haftası Cenevre BM'de Kutlandı

Dünya Kadınlar Günü ve Haftası Cenevre BM\'de Kutlandı

Kutlamada söz alan Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezninde Türkiye Daimi temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı yaptığı açıklamada Türkiye'nin kadın eşitliğine ve haklarına gereken ilgiyi gösterdiğinin dünyada bilindiğini söyledi.

11.03.2014 11:38

Kutlamada söz alan Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi nezninde Türkiye Daimi temsilcisi Büyükelçi Mehmet Ferden Çarıkçı yaptığı açıklamada Türkiye'nin kadın eşitliğine ve haklarına gereken ilgiyi gösterdiğinin dünyada bilindiğini söyledi. Çarıkçı ayrıca Türkiye'nin kadına zulmün karşısında olduğu konusunda hassas olduğunun bilindiği bu yüzden bu konuda uluslararası arenada toplanan sekiz imzanın bu kutlamanın başlangıcı olduğunu ve imzaların artması sonunda bu kutlamanın geleneksel olacağını ifade etti.

Daha sonra söz alan Cenevre Birleşmiş Milletler Genel Direktörü Michael Moller yaptığı konuşmada Avrupa Konseyi yetkililerine ve Türkiye Misyonuna teşekkür ederek istenilen imzalara erişilerek bu kutlamaların geleneksel hale getirilmesini diledi. Daha sonra Cenevre'de bulunan Türk keman sanatçısı Deniz Toygör, ziyaretçilere Bah'dan mini bir konser verdi. Konserden sonra ziyaretçilere Türk yiyecek ve içeceklerinden oluşan bir kokteyl sunuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dünya Kadınlar Günü ve Haftası Cenevre BM'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement