Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü

16.11.2014 12:06

TBMM Başkanı Çiçek: "Adları ve unvanları ile anılmak isteyen insanlarımızın, trafik kayıtlarına istatistiki bir veri olarak geçmesini istemiyoruz.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, trafik kazalarında her yıl binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini belirterek "Adları ve unvanları ile anılmak isteyen insanlarımızın, trafik kayıtlarına istatistiki bir veri olarak geçmesini istemiyoruz. Bunun için birbirimizin haklarına saygı göstermeli ve kolektif kurallara uymalıyız" ifadesini kullandı.

Çiçek, Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, aşırı hız ve dikkatsizlik gibi sebeplerle her yıl binlerce vatandaşın trafik kazalarında hayatını kaybettiğini, on binlercesinin yaralandığını anımsattı.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından biri olan ölümlü ve yaralamalı kazalar sebebiyle telafisi mümkün olmayan kayıpların meydana geldiğine işaret eden Çiçek, her yıl binlerce kişinin hayatını kaybettiğini, on binlerce ailenin ocağına ateş düştüğünü, kalkınma için kullanılacak kaynakların da yok olduğunu vurguladı.

Mesajında, "Bir insan hayatının ülkemize yaklaşık maliyetinin 5 milyon lira olduğunu düşündüğümüzde, kazalar nedeniyle her yıl 10 milyar liralık bir maddi kayba uğradığımız hesap edilmektedir" ifadelerine yer veren Çiçek, insanların adları ve unvanlarıyla anılmak yerine trafik kayıtlarına istatistiki bir veri olarak geçmesini istemediklerini kaydetti.

Çiçek, mesajını şöyle sürdürdü:

"Bunun için birbirimizin haklarına saygı göstermeli ve kolektif kurallara uymalıyız. Aksi durum, bedelini canımızla ödemek zorunda kaldığımız sonuçlar doğurmaktadır. Kimse 'Bana bir şey olmaz' diyerek kuralları ihlal etme keyfiyetine kapılmamalıdır. Can ve mal kaybına yol açan kazaların yaşanmaması için yapılan uyarılar dikkate alınmalıdır. Bu konuda en somut uyarıcılar, kazalardan yaralı olarak kurtulan insanlarımızdır.

Dünya Trafik Mağdurları Günü, aşırı hız ve dikkatsizliğin yaratacağı riskleri somutlaştırmak için önemli bir gündür. Yeni mağdurlar yaratmamak ve insanlarımızın hayatlarını karartmamak için birbirimizi uyaralım. Kurallara uyalım ve saygılı sürücüler olalım." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü - Son Dakika


Advertisement