Fırat Üniversitesinde Dünya Yumurta Günü Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Fırat Üniversitesinde Dünya Yumurta Günü Kutlaması

Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinde düzenlenen Dünya Yumurta Günü etkinliğine katılanlara ekmek arası haşlanmış yumurta ikram edildi.

08.10.2014 23:34  Güncelleme: 23:51

Dünya Yumurta Günü- Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesinde düzenlenen etkinliğe katılanlara ekmek arası haşlanmış yumurta ikram edildi- Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Akbay: -"Kolesterol korkusu nedeniyle insanlar yumurta yemekten çekiniyorlardı. Fakat son yıllarda yapılan araştırmalarla bu korkunun yersiz olduğu ortaya çıktı"ELAZIĞ (AA) - Dünya Yumurta Günü dolayısıyla Fırat Üniversitesinde (FÜ) düzenlenen etkinlikte etkinliğe katılanlara ekmek arası haşlanmış yumurta ikram edildi.Veteriner Fakültesinin önünde organize edilen etkinlikte halk oyunları ekiplerinin gösterilerinin ardından açılış konuşmaları yapıldı.Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Prof. Dr. Rüveyda Akbay, çok kıymetli bir ürün olan yumurtaya dikkati çekmek istediklerini söyledi.FÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Servi de Dünya Yumurta Günü kutlamaları ve Kümes Hayvancılığı Kongresi için yurt içi ve dışından Elazığ'a gelen bilim insanlarına teşekkür etti. Kümes Hayvancılığı Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kazım Şahin, kongrede kanatlı sektörünü yakından ilgilendiren konularla ilgili bilgiler vereceklerini kaydetti.Prof. Dr. Rüveyda Akbay, açılışın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda tavukçuluk sektöründe büyük gelişmeler yaşanan Türkiye'nin dünyanın sayılı üretim yapan ülkeleri arasına girdiğini söyledi.Sağlıklı beslenmede yumurta ve tavuk eti tüketiminin son derece önemli olduğunu belirten Akbay, Türkiye'de kişi başına yılda 22 kilogram tavuk eti tüketildiğini, 180 adet de yumurta yendiğini kaydetti.- Tavuk etinde antibiyotik ve hormon yokAkbay, şöyle konuştu: "Son yıllarda tavuk etinin antibiyotik ve hormon içerdiği iddia ediliyordu. Böyle bir şey yok. 2006 yılından beri ürün geliştirme anlamında antibiyotik katılmıyor. Hormonun da zaten katılması mümkün değil. Çünkü hormonu kattığınız takdirde ısıl işlem gördüğünden etkisini kaybediyor. Dolayısıyla hayvanları tek tek yakalayıp enjeksiyonla vermeniz lazım. Böyle bir şey Türkiye'de yok."Akbay, 1-1,5 ay gibi kısa bir sürede gelişen tavukların hormonlu olmadığını dile getirerek, bu hayvanların uzun yıllar yapılan çalışmaların sonucunda geliştirilmiş melez türler olduğunu söyledi. Akbay, tavukların bu nedenle çok çabuk büyüdüklerini ifade etti.Akbay, "Kolesterol korkusu nedeniyle insanlar yumurta yemekten çekiniyorlardı. Fakat son yıllarda yapılan araştırmalarla bu korkunun yersiz olduğu ortaya çıktı" ifadesini kullandı.Etkinliğe, Dünya Bilimsel Tavukçuluk Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Raul Mulder, Amerikan Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Micheal Smith ve birçok ülkeden ilgili derneklerin başkanları katıldı.Etkinliği izleyen öğretim üyelerine ve öğrencilere ekmek arası haşlanmış yumurta ikram edildi. -Dünya Yumurta Günü-Türkiye Bilimsel Tavukçuluk Derneği Başkanı Rüveyda Akbay

Fırat Üniversitesinde Dünya Yumurta Günü Kutlaması
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fırat Üniversitesinde Dünya Yumurta Günü Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement