Duru Bulgur, gözünü Uzakdoğu pazarına dikti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Duru Bulgur, gözünü Uzakdoğu pazarına dikti

19.04.2016 08:58

Duru Bulgur, ağırlıklı olarak pirincin tüketildiği Uzakdoğu'da Food&Hotel Asia Fuarı'na katılarak, Türk bulgurunu tanıttı.

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, "5 yıllık hedeflerimiz arasında ihracat yaptığımız Çin, Japonya, Güney Kore ve Filipinler gibi ülkelerdeki pazarımızı genişletmek ve diğer Uzakdoğu Asya ülkelerine yayılmak var" dedi.

Türk bulgurunu dünyaya tanıtmayı kendisine görev edinen Duru Bulgur, pirinç tüketiminin ağırlıklı olduğu Uzakdoğu pazarına bulgur ile yayılmayı hedefliyor.Bu amaçla 12-15 Nisan 2016 tarihleri arasında Singapur'da düzenlenen Food&Hotel Asia Fuarı'na katılan Duru Bulgur, 74 ülkeden 3 bin 400 firmanın katıldığı fuarda bulgur tadım günleri gerçekleştirdi. İki yıl da bir düzenlenen fuarda yüzlerce kişiye Türk bulgurunu tattıran Duru Bulgur, ayrıca ziyaretçilere Çince ve İngilizce Bulgur Yemekleri kitabı hediye etti.

Singapur'da Türk bulguru büyük ilgi gördü

Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Duru, fuarın kendileri açısından çok olumlu geçtiğini belirterek, şunları kaydetti: "Singapur'da binlerce ziyaretçinin gezdiği fuarda taş değirmenden doğal bulgurumuzla tanıtım yaparak büyük ilgi çektik. Singapur'da bayimiz yok ama pirinç tüketiminin ağırlıklı olduğu Uzakdoğu ülkelerini hedef pazar olarak görüyoruz. Bulguru pirince alternatif fakat pirinçten daha sağlıklı bir ürün olarak sunuyoruz. 5 yıllık hedeflerimiz arasında ihracat yaptığımız Çin, Japonya, Güney Kore ve Filipinler gibi ülkelerdeki pazarımızı genişletmek ve diğer Uzakdoğu Asya ülkelerine yayılmak var"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Duru Bulgur, gözünü Uzakdoğu pazarına dikti - Son Dakika


Advertisement