Dürzi Lider Canbolat'tan Lübnan'ın Yeni Kabinesine Tepki - Beyrut - Son Dakika
Güncel

Dürzi Lider Canbolat'tan Lübnan'ın Yeni Kabinesine Tepki - Beyrut

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: İlerlemeci Sosyalist Parti lideri Velid Canbolat'ın basın açıklaması Lübnan'da İlerlemeci Sosyalist Parti lideri Velid Canbolat, Suriye rejimine yakın bir ismin Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı olarak atanmasına sert tepki gösterdi.

04.02.2019 10:27

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İlerlemeci Sosyalist Parti lideri Velid Canbolat'ın basın açıklaması Lübnan'da İlerlemeci Sosyalist Parti lideri Velid Canbolat, Suriye rejimine yakın bir ismin Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı olarak atanmasına sert tepki gösterdi.

Dürzi lider Canbolat, başkent Beyrut'ta parti yetkilileriyle görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Suriyeli mültecileri korumaya devam edeceğiz. Ayrıca rejim müttefiklerinin mültecileri işkence için Suriye'ye gönderme isteklerine yanaşmayacağız." dedi.

Hükümeti kurma konusunda Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile Başbakan Saad el-Hariri'nin arasındaki mutabakata değinen Canbolat, "Yeni ittifak doğrultusunda Mülteci İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığına Suriye rejimi rengini taşıyan birinin atandığı görülüyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Avn'ın damadı ve Dışişleri Bakanı Cibran Basil'in hükümetin eylem planı ve gelecek döneme ilişkin yaptığı planların, Lübnan'da 1975-1990 yıllarında yaşanan iç savaşı sonlandıran Taif Anlaşması'na zarar verebileceğine işaret eden Canbolat, bu konuyu ele almak için partisinden bir heyetin Avn'ın yanı sıra Meclis Başkanı Nebih Berri ve Başbakan Hariri ile önümüzdeki günlerde görüşeceğini aktardı.

Canbolat, Hariri'nin Taif Anlaşması'ndan vazgeçmesi halinde bunun ülkede bir krize yol açabileceğini dile getirerek, bu konuda Hariri'den bir yanıt alma temennisinde bulundu.

Dürzi Lider Canbolat\'tan Lübnan\'ın Yeni Kabinesine Tepki - Beyrut
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dürzi Lider Canbolat'tan Lübnan'ın Yeni Kabinesine Tepki - Beyrut - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement