Düşkün Leylekler Evi Yeniden Hizmete Girdi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Düşkün Leylekler Evi Yeniden Hizmete Girdi

Düşkün Leylekler Evi Yeniden Hizmete Girdi
16.01.2010 02:24

Bursa'da 19'uncu Yüzyılda Göçmen Kuşların Bakımının Yapılması Amacıyla Kurulan ve "Dünyanın İlk Hayvan Hastanesi" Olduğu Bildirilen, "Gurabahane -İ Laklakan (Düşkün Leylekler Evi)", Osmangazi Belediyesi'nce Yeniden Restore Ettirilerek, Törenle Hizmete Açıldı.

Bursa’da 19’uncu yüzyılda göçmen kuşların bakımının yapılması amacıyla kurulan ve “dünyanın ilk hayvan hastanesi” olduğu bildirilen, “Gurabahane-i Laklakan (Düşkün Leylekler Evi)”, Osmangazi Belediyesi’nce yeniden restore ettirilerek, törenle hizmete açıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, törende, geçmişte hasta ve sakat kuşların bakım ve tedavisinin yapıldığı bu yere Ahmet Haşim tarafından “Gurabahane-i Laklakan” denildiğini ve bu ismin günümüze kadar geldiğini söyledi. Hayvan sağlığı ve rehabilitasyonu konusunda binanın giriş katında hizmet verileceğini ifade eden Dündar, veteriner ekiplerin de belirli günlerde buraya gelip çalışacağını anlattı. Bodrum katıyla birlikte 3 kattan oluşan binanın kalan bölümü ise Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği üyelerince kullanılacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Düşkün Leylekler Evi Yeniden Hizmete Girdi - Son Dakika


Advertisement