Düzce'de "Toplu Zehirlenme" Tatbikatı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Düzce'de "Toplu Zehirlenme" Tatbikatı

20.10.2018 11:20

Düzce'de toplu zehirlenme vakalarına karşı tatbikat yapıldı.

Düzce'de toplu zehirlenme vakalarına karşı tatbikat yapıldı.

Yığılca İlçe Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği Yığılca Çok Programlı Lisesi'nde eğitim gören 22 öğrencinin bulantı, kusma şikayeti üzerine 112 Acil Servisi ekiplerine ihbarda bulunuldu.

Öğrenciler, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Yığılca Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ekipler, hastanede öğrencilere gerekli müdahalede bulunarak tatbikatı tamamladı.

Tatbikatın sona ermesinin ardından açıklama yapan uzman doktor Usame Velioğlu, afet ve olağanüstü durumlara karşı tatbikat düzenlediklerini belirtti.

Toplu zehirlenme vakası üzerinden tatbikat yaptıklarını ifade eden Velioğlu, şöyle konuştu:

"Yığılca İlçe Devlet Hastanesi'nde olası bir afet veya acil müdahaleye karşı ne yapabileceğimizi görmek adına bu tatbikatımızı yapmış bulunduk. Senaryomuzda 22 öğrencinin zehirlenmesi ve acile gelmesini işlemiş olduk. Tatbikatımız gayet güzel ve başarılı geçti."

Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür eden Velioğlu, tatbikatların belirli aralıklarla devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Düzce'de 'Toplu Zehirlenme' Tatbikatı - Son Dakika


Advertisement