Ege Üniversitesi'nden Geçmişten Günümüze Ebelik Formaları Defilesi - Son Dakika
Güncel

Ege Üniversitesi'nden Geçmişten Günümüze Ebelik Formaları Defilesi

Ege Üniversitesi\'nden Geçmişten Günümüze Ebelik Formaları Defilesi

Ege Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ummahan Yücel ve öğrencisi Ceren Yıldırım tarafından hazırlanan 'Geçmişten Günümüze Ebelik Formaları' defilesi Tokat'ta beğeniye sunuldu. Yücel, ebeliğin insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğunu ve geçen yıl UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine eklendiğini belirtti. Üçüncü kez gerçekleştirilen defile, ebelik kongresinde büyük ilgi gördü.

24.05.2024 10:17

Ege Üniversitesi (EÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ummahan Yücel ve öğrencisi Ceren Yıldırım tarafından hazırlanan "Geçmişten Günümüze Ebelik Formaları" defilesi Tokat'ta beğeniye sunuldu.

Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, ebeliğin insanlık tarihi kadar eski bir meslek olduğunu ve bu anlamda ebelik mesleğinin geçen yıl UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesine eklendiğini belirtti.

Geçen yıl İzmir'de düzenledikleri "1. Uluslararası ve Ulusal Ebelik Tarihi Kongresi" kapsamında "Geçmişten Günümüze Ebelik Formaları" defilesini düzenlediklerini hatırlatan Yücel, bunun çok beğenildiğini kaydetti.

Tokat'ta gerçekleştirilen ebelik kongresinde üçüncü kez defileyi gerçekleştirdiklerini aktaran Yücel, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ege Üniversitesi'nden Geçmişten Günümüze Ebelik Formaları Defilesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement