Edirne'de Sağanak Yağış ve Dolu Tarım Arazilerine Zarar Verdi - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Sağanak Yağış ve Dolu Tarım Arazilerine Zarar Verdi

Edirne'de etkili olan sağanak yağış ve dolu sonrası dereler taştı ve Lalapaşa ilçesinde tarım arazileri zarar gördü. Sülleymandanişment, Sarıdanişment ve Ömeroba köylerinde ekili alanlar zarar gördü. Sarıdanişment köyü muhtarı Turan Yılmaz, tarım arazilerinin yüzde 80'inin zarar gördüğünü belirtti ve devletten yardım talep etti.

20.06.2023 14:54

Sağanak yağış ve dolu tarım arazilerine zarar verdi

EDİRNE - Edirne'de etkili olan sağanak yağış sonrası dereler taştı Lalapaşa ilçesinde, tarım arazileri zarar gördü.

Edirne'de akşam saatlerinde sağanak ve dolu yağışı etkili oldu. Lalapaşa ve çevresinde fırtına ile başlayarak etkisini artıran sağanak ve dolu yağışı, bir süre sonra derelerin seviyesinin yükselmesiyle sele dönüştü. Sülleymandanişment, Sarıdanişment ve Ömeroba köylerinde, sağanak yağıştan dolayı ekili dikili alanlar zarar gördü.

Ekili alanları zarar gören Sarıdanişment köyü muhtarı Turan Yılmaz yaşanan afet sonrası tarım arazilerinin yüzde 80'ninin zarar gördüğünü ifade ederek, "Dün akşam bölgemizde etkili olan yağışlar sonrası yüzde 80 civarında zarar olmuştur. Bölgede ekili olan bin dönüm kanola, bin dönüm buğday ve ayçiçeği zarar görmüştür. Bu an itibarıyla zararımız çok büyük, Devletimiz bize yardım elini uzatacaktır" diye konuştu.

Edirne\'de Sağanak Yağış ve Dolu Tarım Arazilerine Zarar Verdi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Sağanak Yağış ve Dolu Tarım Arazilerine Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement