Edirne'de Sivrisinekle 'Alman Usulü' Mücadele Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Edirne'de Sivrisinekle 'Alman Usulü' Mücadele Ediliyor

Edirne\'de Sivrisinekle \'Alman Usulü\' Mücadele Ediliyor

Edirne Belediye Başkanlığı kış aylarında başlattığı sivrisinekle mücadele çalışmalarına Alman Sivrisinekle Mücadele Vakfı’nın geliştirdiği projelerle yaz aylarında da aralıksız sürdürüyor.

12.07.2015 12:44

Edirne Belediye Başkanlığı kış aylarında başlattığı sivrisinekle mücadele çalışmalarına Alman Sivrisinekle Mücadele Vakfı'nın geliştirdiği projelerle yaz aylarında da aralıksız sürdürüyor. Komşu ülke Yunanistan ise ekonomik kriz nedeniyle, sınır bölgelerinde ilaçlama dahi yapamıyor.

Edirne Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Belediye olarak aralıksız, sivrisinekle mücadele çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kentimizde çeltik üretiminin fazla olması ve 3 nehrin bölgemizde bulunması ve ne yazık ki komşu ülkemiz Yunanistan'daki ekonomik krizle birlikte sivrisinekle mücadele edilememesi kentimizi son bir hafta içerisinde sivrisinek yoğunluğu açısından olumsuz etkilemektedir" denildi.

YUNANİSTAN'DA KRİZ NEDENİYLE İLAÇLAMA YOK

Edirne'nin sınır komşusu olan Yunanistan'da, kente 10 kilometre uzaklıkta bulunan çeltik alanlarının, ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte ilaçlama yapılmaması bölgedeki sivrisinekle mücadele çalışmalarını olumsuz etkiliyor. Edirne Belediyesi özellikle komşu ülke sınırı hattında mücadele çalışmalarını yoğun şekilde devam ettirmesine rağmen, Yunan sınırları içerisindeki alanlara müdahale edemediğinden dolayı o bölgedeki sivrisinek yoğunluğu kenti olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

ALMAN SİVRİSİNEKLE MÜCADELE VAKFI'YLA ORTAK PROJE

Edirne Belediyesi, Alman Sivrisinekle Mücadele Vakfı'yla, Edirne, Bulgaristan ve Yunanistan ile ortak sınır ötesi mücadele ile ilgili olarak görüşmeler sonrasında, üç ülke yetkililerinin katıldığı bir sunum gerçekleştirmişti. Edirne Belediyesi sivrisinekle mücadele heyeti Almanya'ya giderek, Alman Sivrisinekle Mücadele Vakfı'nın çalışmaları yerinde inceleyerek, kullanılan yöntemleri kentte uygulamaya koydu.

TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLDİ

Edirne Belediyesi Başkanlığı ekipleri, sivrisinekle mücadelede tüm imkanlarını seferber etti. 2 Veteriner Sağlık Teknikeri de dahil olmak üzere 15 biyosidal ürün uygulayıcı personel, 2 adet araç, 2 adet Mist Blower, 4 adet Sisleme, 2 adet Pülverizatör, 2 adet Ulv 2500 L/h ilaç atma kapasiteli makinelerle sivrisinekle mücadeleye bölgede 12 ay süreyle devam ediliyor. Belediye ekipleri, kış aylarında kapalı alan, kanalizasyon sistemi, ahırlar ve kışlak mücadelesine devam ederken, Mart ayıyla birlikte larva mücadelesine başladı. 24 mahalleyi kapsayacak şekilde bölgelerde 400 noktada belirlenen su birikintileri Edirne merkez ilçede 8 kanalda (70 km) açık kanal ve ağaçlık alanların larva ilaçlamaları yapıldı.

"HALKIMIZI BİLİNÇLENDİRİYORUZ"

Edirne Belediye ekiplerinin sivrisinekle mücadele kapsamındaki yürüttüğü çalışmalara Edirne Halkı'nın da katkıda bulunması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi açısından afişlerin ve broşürlerin hazırlanarak, dağıtımının yapıldığı hatırlatılarak, "Sivrisinekler üreyebilmeleri için suya gereksinim duyarlar, yumurta larva (kurtçuk) ve pupa (koza) dönemleri su ortamında tamamlanır. Bu sular ılık, durgun ve sığ (60 cm den az) olmalıdır. Sivrisinekler son derece hızlı ürerler. Bir dişi sivrisinek her seferinde 200-400 adet aralığında yumurta bırakır. Sivrisineklerin üreyebileceği eski lastikler, boş saksılar, saksı altlıkları, boş kutular, kedi köpek su kapları, çiçek sulama kapları, kapakları açık bırakılmış şişeler, kullanılmayan ayakkabı ve botlar, çatı olukları ve giderler, varil ve bidonlar, tuğla ve briket boşlukları, süs ve plastik havuzlar, mazgal ve rögarlar, üstü açık su tankları, su biriken bodrum katlar, inşaat alanları sivrisineklerin üreyebileceği alanlar olup halkımızın bu konuda Belediyemizin sivrisinek mücadelesine katkıda bulunmasını bekliyoruz" denildi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne'de Sivrisinekle 'Alman Usulü' Mücadele Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement