Edirne - Feyzioğlu: Dokunulmazlıkların Kaldırılması Pkk?ya Yarar - Son Dakika
Güncel

Edirne - Feyzioğlu: Dokunulmazlıkların Kaldırılması Pkk?ya Yarar

Edirne - Feyzioğlu: Dokunulmazlıkların Kaldırılması Pkk?ya Yarar

Feyzioğlu: Dokunulmazlıkların kaldırılması PKK'ya yararTürkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tartışmalara tepki göstererek, 'PKK çıkacak diyecek ki 'Biz terörist değiliz, biz siyaset yolu tıkanmış bir kesimin meşru savunma hakkını kullanan özgürlük savaşçılarıyız' diyecek.

15.04.2016 20:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Feyzioğlu: Dokunulmazlıkların kaldırılması PKK'ya yarar

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik tartışmalara tepki göstererek, 'PKK çıkacak diyecek ki 'Biz terörist değiliz, biz siyaset yolu tıkanmış bir kesimin meşru savunma hakkını kullanan özgürlük savaşçılarıyız' diyecek. Bu teze dayanak arıyor" dedi.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Edirne Baro Başkanlığı'nın yapımı tamamlanan hizmet binasının açılışına katılmak üzere Edirne'ye geldi. Edirne Adliyesi Sarayı yakındaki binayı gezen Feyzioğlu, gazetecilerin sorusu üzerine milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik süren tartışmaları değerlendirdi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasının terör örgütü PKK'nın istediği bir karar olduğunu savunan Feyzioğlu, örgütün bu sayede 'meşru' bir hale gelmek isteyeceğini vurguladı. Siyasiler arasında bu konunun siyasi bir restleşme haline dönüştüğünü ifade eden Metin Feyzioğlu, şunları söyledi:

"PKK neden dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor? Azıcık uluslararası hukuk, yabancı basını takip etseniz, anlayacaksınız. Ben devletin yetkili makamlarının bunu takip ettiğini düşünüyorum ama iş akıl ölçüsünden çıkmış tamamen, bir siyasi çekişme ve adeta seçim restleşmesine dönüşmüş durumda. Çünkü uluslar arası hukuka göre, siyaset yolunun tıkandığı ve talimatla milletvekillerinin tutuklandığı yargılandığı, algısı uluslar arası camiada yerleşirse, PKK çıkacak diyecek ki 'Biz terörist değiliz, biz siyaset yolu tıkanmış bir kesimin meşru savunma hakkını kullanan özgürlük savaşçılarıyız' diyecek. Bu teze dayanak arıyor. PYD adıyla arkasına Çin'den Rusya'ya, Esat'a, Amerika'ya kadar geniş bir yelpazede destek almışken, şimdi de kendi adıyla gerçek adıyla, PKK adıyla bu desteği sağlamlamak veya devamını temin etme peşinde. Yanlış yapıyoruz, yanlış yerden tutuyoruz. Allah akıl vermiş düşünelim diye, ama akıl seçimle tutulmuş."

Ankara'daki terör saldırılarını hatırlatan Feyzioğlu, "Akıl, restleşmeye kurban gitmiş. Bunun karşılığı ne olur? PKK zaten arkasında ciddi bir uluslararası bir istihbarat desteği almış durumda. Ankara'daki 2 patlamaya baktığınızda yüklü miktarda C4 kullanıldığı bilgisi var. C4 öyle her yerde bulunabilen bir patlayıcı değil. Devlet gözetiminde üretilen, satışı son derece kontrollü askeri bir malzeme. Bu şu demektir, uluslararası istihbarat birimleri zaten PKK'ya örtülü destek veriyor" dedi.

Teröriste karşı silahla, teröre karşı akılla mücadele edildiğini söyleyen Feyzioğlu, "Maalesef devletin aklında bir tutulma görüyorum. İlk yapacağımız şey el birliği ile yargı bağımsızlığını, tarafsızlığını sağlamak, adil yargılama yapabilirliği sağlamak, ondan sonra haydi buyurun dokunulmazlıkları Anayasa'dan hepten kaldıralım. Kimsenin zaten ayrı bir korumaya ihtiyacı olmayacaktır" diye konuştu.

Metin Feyzioğlu, Karaman'da çocuklara yönelik cinsel taciz iddialarının sorulması üzerine devletin çocukları apartman daireleri yerine resmi yurtlarda koruması gerektiğini söyledi. Feyzioğlu, "Cinsel sapıklığın siyaseti, dini, mezhebi olmaz. Cinsel sapık, her zaman cinsel sapıktır. Her dünya görüşünden, her mezhepten, her dilden, kesimden çıkabilir. Buna tedbiren devletin yurtlarında yatırıp, kaldırılması gerekirdi. İşte bizim sistem olarak buna müdahale etmemiz lazım. Yoksa o, onun önüne mi yattı? Arkasında mı durdu? Bu öyle mi yaptı? Size yeminle söylüyorum. Bu millet, bu atışmadan, bu sövmeden bıktı. Biz siyasilerin atışmasıyla ilgilenmiyoruz. Biz çocuklar güven içerisinde okusun diyoruz. Salı günleri grup toplantılarında bir birlerine nasıl hakaret ettikleri bizi artık bıktırdı" dedi.

BARO BİNASINI AÇTI

Metin Feyzioğlu, daha sonra Edirne Barosu'nun yapımı tamamlanan hizmet binasının açılışına katıldı. Feyzioğlu'nun yanı sıra açılışa Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Tayyip Özdurmaz, Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım, baro avukatları ve çok sayıda davetli katıldı. Konuşmaların ardından Feyzioğlu diğer protokol üyeleriyle birlikte kurdele keserek binayı hizmete açtı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Edirne - Feyzioğlu: Dokunulmazlıkların Kaldırılması Pkk?ya Yarar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement