Edirne Valiliğinden Sel Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Edirne Valiliğinden Sel Açıklaması

Edirne Valiliğinden Sel Açıklaması

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'de meydana gelen sel ve su taşkınlarının ardından arama, kurtarma ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdüğünü kaydetti.

16.07.2014 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne'de meydana gelen sel ve su taşkınlarının ardından arama, kurtarma ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Edirne Valiliğinden, dün gece başlayan sağanak yağışla birlikte bazı ilçelerde yaşanan sel ve su taşkınlarıyla ilgili yapılan açıklamada, "16 Temmuz 2014 tarihinde saat 03.30 sıralarında Edirne ili Uzunköprü ilçesinde ve çevresinde meydana gelen yoğun yağış nedeniyle Kırcasalih-Uzunköprü il yolu ve Çakmak- Sığırcılı köy yolu ulaşıma kapanmıştır. Uzunköprü ilçesine bağlı Aslıhan köyünde 1 adet kerpiç ev yıkılmış ve herhangi bir can kaybı meydana gelmemiştir. Uzunköprü ilçesine bağlı Kırcasalih, Aslıhan, Sığırcılı, Meşeli, Çakmak, Kuzucu köylerinde yoğun yağış nedeniyle bazı evleri su basmıştır. Kırcasalih- Sığırcılı köyleri arasındaki arazide 2, Kırcasalih'te 2 Aslıhan köyünde ağaçta mahsur kalan vatandaşlar ve AFAD ekiplerince kurtarılmıştır. Ayrıca, su baskını olan bölgelerde İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri 3 bot, toplam 12 personel ile birlikte 3 ayrı ekip halinde arama ve kurtarma çalışmalarına devam etmektedir. Yağışların bu gün saat 18.00'a kadar süreceği tahmin edilmektedir" denildi.

"ARAMA KURTARMA EKİPLERİMİZ ARALIKSIZ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRMEKTEDİR"

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Arama kurtarma ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını sürdürmektedir. Uzunköprü ilçesi Meşeli, Sığırcılı ve Aslıhan köylerinde mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarılmıştır. Çakmak-Sığırcılı yolu araç ulaşımına henüz açılamamış olup, Edirne-Uzunköprü yolunda herhangi bir ulaşım sıkıntısı yaşanmamaktadır" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Edirne Valiliğinden Sel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement