Ege'deki 'Umut Yolculuğu' Görüntüleri Ağlattı - Son Dakika
Güncel

Ege'deki 'Umut Yolculuğu' Görüntüleri Ağlattı

Ege\'deki \'Umut Yolculuğu\' Görüntüleri Ağlattı

Ege'deki 'umut yolculuğu' konulu panelde konuşan Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, mültecilerin dramını yansıtan görüntüler karşısında duygularına hakim olamadı.

24.03.2016 09:59

Ege'deki 'umut yolculuğu' konulu panelde konuşan Erzurum Kalkınma Vakfı (ER-VAK) Başkanı Erdal Güzel, mültecilerin dramını yansıtan görüntüler karşısında duygularına hakim olamadı. Afganlı sığınmacı olan Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Hedayatullah Sharıf'in çektiği görüntüler eşliğinde konuşan Erdal Güzel, tanık olduğu olaylı anlatırken ağladı.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesinde düzenlenen 'Bir ölümden diğerine Ege'de umut yolculuğu' paneli, İletişim Fakültesi salonunda dün düzenlendi. Doç. Dr. Hakan Temiztürk'ün yönettiği panelde ER- VAK Başkanı Erdal Güzel, Araştırma Görevlisi Bahar Küpe konuşmacı olarak katıldı. İletişim Fakültesi Öğrencisi Afganlı sığınmacı Hedayatullah Sharıf'ın çektiği video görüntüler eşliğinde konuşmasına başlayan ER-VAK Başkanı Erdal Güzel, "2011 yılının bir kış günüydü. Kar yağıyordu, ben caddede yürüyordum. Baktım ürkek adımlarla 40- 50 kişi kar yağışı altında yürüyor. Nazım Hikmet 'Erzurum'un kışı zordur' diyor ya öyle bir kış günüydü. Kalabalık gruptakilerin ayakkabıları yoktu ve ayakları çıplaktı. Üzerlerinde manto, palto vesaire birşey yoktu. Yanlarına yaklaştım, bunların yabancı olduklarını hissettim. Ebu İshak Vakfı diye bir yardım vakfi var oraya doğru gidiyorlardı. Mülteci değil, sığınmacı başvurusunda bulunalar. Hemen minibüsüme aldım bunları götürdüm bir ayakkabıcıya ve ayakkabı aldım, giydirdim. Bunu ben bir müjdeli bir haber olarak, Allah'ın lutfu olarak kabul ettim. Çok duygulandım" diyerek gözlerinden yaş akarak gelişmeleri anlattı.

Paneli izleyen Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Yavuz, akademisyenler ve öğrencilerden bir bölümü de göz yaşlarını tutamadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ege'deki 'Umut Yolculuğu' Görüntüleri Ağlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement