Eğitim Sen: Berkin Elvan Devlet Şiddetinin Kurbanı Olmuştur - Son Dakika
Güncel

Eğitim Sen: Berkin Elvan Devlet Şiddetinin Kurbanı Olmuştur

Eğitim Sen, 15 yaşındaki oğlunu ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaştıklarını belirterek, "Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybeden gençlerimiz gibi tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet şiddetinin kurbanı olmuştur" açıklamasında bulundu.

11.03.2014 11:53

Eğitim Sen, 15 yaşındaki oğlunu ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaştıklarını belirterek, "Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybeden gençlerimiz gibi tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet şiddetinin kurbanı olmuştur" açıklamasında bulundu.

Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada 15 yaşındaki oğlunu ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaştıklarını belirterek, "Gezi direnişi sırasında Başbakan'ın "desten yazmakla' övdüğü polislerin attığı gaz bombası ile yaralanan Berkin Elvan, 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Tedavisi boyunca Türkiye halklarının üzerine titrediği, insani duygularını yitirmemiş herkesin, her ailenin umutla iyi haberlerini beklediği Berkin Elvan'ın ölüm haberi tüm ülkeyi derin bir üzüntüye ve Berkin'i 15 yaşında aramızdan alanlara yönelik büyük bir öfkeye yol açmıştır" denildi.

-"BERKİN ELVAN'IN KATİLİ TETİKÇİLERE DESTEK VEREN BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"-

Berkin Elvan'ın katilinin, sadece ona gaz bombası atan polisler değil, gezi direnişi sırasında "talimatı ben verdim", "kahraman polisimiz destan yazdı" sözleriyle kendisine itaat etmeyenlere nefretini kusan, yaptığı her konuşma ile tetikçilere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu vurgulanan açıklamada, "Berkin Elvan, tıpkı Gezi direnişi sürecinde polis saldırısı ile hayatını kaybeden gençlerimiz gibi tamamen siyasi iktidarın sorumlusu olduğu devlet şiddetinin kurbanı olmuştur. Eğitim Sen olarak, 15 yaşındaki oğlunu ekmek almaya gönderirken atılan gaz bombası ile yaralanıp 269 gün sonra cansız bedenini teslim alan Elvan ailesinin acısını paylaşıyor, katillerinin ve arkasındaki siyasi güçler hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağımızın bilinmesini istiyoruz" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Eğitim Sen: Berkin Elvan Devlet Şiddetinin Kurbanı Olmuştur - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement