Eğitim-Sen, Milli Eğitim Şurası'ndan Çekildi - Son Dakika
Güncel

Eğitim-Sen, Milli Eğitim Şurası'ndan Çekildi

Eğitim-Sen, Milli Eğitim Şurası\'ndan Çekildi

18. Milli Eğitim Şurası, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de Bu Sabah Bir Açılış Töreniyle Başladı.

01.11.2010 18:41

18. Milli Eğitim Şurası, Kızılcahamam Asya Termal Otel'de bu sabah bir açılış töreniyle başladı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, şuranın açılış töreninin ardından basın toplantısı düzenledi ve şuralarda alınan kararların uygulamaya konulmadığı ve sendikaların şuralarla ilgili ön çalışmalara yeterince katılamadıkları gerekçesiyle 18. Milli Eğitim Şurası'ndan çekildiklerini bildirdi.

'17. ŞURA KARARLARI HAYATA GEÇİRİLMEDİ'

Toplantıda, 17. Milli Eğitim Şurası'nda alınan kararları anımsatan Kılıç, bu kararların hayata geçirilmediğini söyledi ve "18. Milli Eğitim Şurası'nın yürütülme süreci, şimdiden şuranın ne ölçüde demokratik ve bilimsel sonuçlar üreteceğine dair ipuçlarını ortaya koymaktadır," dedi. Kılıç, bu şurada demokratik ve bilimsel işleyişe dair, sürece daha baştan gölge düşüren bir dizi problem yaşandığını savundu ve şunları kaydetti:

'KIZ VE ERKEKLER İÇİN OKULLARIN AYRILMASI GİBİ KARARLARIN ALINMASI KAYGISI VAR'

"Böylesi bir işleyişle başlayıp sürecek olan bir şuradan eğitim alanında yaşanan problemlere ilişkin sağlıklı tespitler çıkacağına ve uygulanacağına dair umut taşımak mümkün değildir. Bu durum, ister istemez akıllara şura sonucunda hedeflenenin, kız ve erkek öğrenciler için okulların ayrılması gibi kararların çıkarılması olacağı kaygısını getirebilmektedir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eğitim-Sen, Milli Eğitim Şurası'ndan Çekildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement