Eğitimciler, Aileleri Madde Bağımlılığı Konusunda Uyardı - Son Dakika
Güncel

Eğitimciler, Aileleri Madde Bağımlılığı Konusunda Uyardı

Eğitimciler, Aileleri Madde Bağımlılığı Konusunda Uyardı

Aktif Eğitimciler Sendikası Şanlıurfa Şubesi yönetimi, öğrenci velileri ile bir araya gelerek madde bağımlılığı konusunda bilgiler verdi.

27.03.2015 11:05

Aktif Eğitimciler Sendikası Şanlıurfa Şubesi 'Bağımsız Birey Sağlıklı Toplum' Projesi çerçevesinde kötü alışkanlık düzeyinde bağımlı ve bağımlılık riski taşıyan gençleri ve ailelerini bilgilendirici çalışmalar içeren eylem planı doğrultusunda seminer düzenledi.

Seminerin açılış konuşmasını sendika Şube Başkanı Osman Çakmak yaptı.

Madde bağımlılığının toplumdaki en büyük yara olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Çakmak, "Hedefimiz evlatlarımızı, toplumumuzu, geleceğimizi tehdit eden her türlü zararlı bağımlılığı en aza indirmek, mümkünse tümüyle yok etmektir.Genç Beyinler Ölmesin diye Bağımsız birey sağlıklı toplum projesinin ilk adımını bugün halkımızın da duyarlılığı sayesinde attık.Amacımız bu mücadelede öğretmenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle elele verip tüm zararlı bağımlılıklara karşı toplumsal bir duyarlılık oluşturmak istiyoruz.Bu projemiz için davet ettiğimiz Kişisel Gelişim Uzmanı Halil Ata Bıçakçı ve Uzman Dr. Yusuf Coşkun hiç tereddüt etmeden katıldıkları için çok teşekkür ediyorum"dedi.

'BAĞIMLI OLMA ÖZGÜR YAŞA'

Konuşmaların ardından başlayan seminerin ilk bölümünde Kişisel Gelişim Uzmanı Halil Ata Bıçakcı toplumun büyük bir çoğunluğunu ağına düşüren ekran bağımlılığı hakkında bilgi verdi.Teknolojinin amacı dışında kullanılmasıyla bireylerin asosyal olarak yaşadığını ve ciddi bir iletişim yozlaşmasının olduğunun altını çizen Bıçakcı'nın ardından sunum yapan diğer bir isim Uzman Doktor Yusuf Coşkun ise "Öğretmen ve aileler olarak çocuklarımızı zihinsel ve fiziksel olarak çürüten maddelerden nasıl koruyabiliriz diyerek burada bir araya geldik. Ayrıca madde kullanmaya başlama yaşı çok düştü. Önlem alınmazsa ve duyarlı öğretmenler ileaileler bu konuya dikkat çekmez ise bu sorun çok ciddi boyutlara ulaşacaktır" diye konuştu.

Program sonunda Şube Başkanı Osman Çakmak katkılarından dolayı Halil Ata Bıçakçı ve Yusuf Coşkun'a Aktif Eğitim-Sen hatıra fincanı hediye etti.

MAHKUMLARA ZARARLI ALIŞKANLIKLAR ANLATILDI

Bu arada Yeşilay Cemiyeti, Akçakale Açık Cezaevi'nde mahkumlara zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirme çalışması düzenledi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi ile Akçakale Açık Cezaevi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen seminere 100'eyakın mahkum katıldı. Semineri Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik ile Yeşilay Üyesi Uzman Eğitimci Mehmet Sarmış sunum gerçekleştirdi. Seminerde Çelik, mahkumlara zararlı alışkanlıklar konusunda iradelerinin iyi kullanımı arkadaş seçiminin önemine dikkat çekti.

Uzman Eğitimci Mehmet Sarmış ise sigaranın zararları konusunda geniş bilgi verdi. Sigaradan kaynaklanan hastalıkların kişiye olduğu kadar çevresine de zarar verdiğini söyleyen Sarmış, zararlı madde kullanımının dinence de haram olduğunu belirtti.

Seminer sonunda cezaevi eğitimcisi Barış Demir, mahkumlar arasından kura ile 15 kişinin seçilerek sinemaya götürüleceği sözünü verdi. Cezaevi Müdürü Hasan Yılmazer, seminerden dolayı Çelik'e ve Sarmış'a teşekkür ederek plaket sundu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eğitimciler, Aileleri Madde Bağımlılığı Konusunda Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement