Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı

Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in talimatlarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Eğitimde İyi Örnek Çalıştayı-2013" Özel Yavuz Eğitim Kurumları Konferans Salonu'nda yapıldı.

24.06.2013 22:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 Haziran 2013 Perşembe günü saat 9.00'da başlayan çalıştay da eğitimcilerin; eğitim ortamlarında uyguladıkları yenilikçi ve yaratıcı yöntemler ile teknik ve içeriklerden haberdar olmaları, özgün çalışmalarını belirleyerek ön plana çıkarmaları ve böylece bu çalışmaların model alınmasının sağlanması amaçlanıyor.

Çalıştay'ın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt'un ardından, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım kısa bir konuşma yaptı.

Çalıştayda konuşan Vali Şahin, "Bugüne kadar ilimizde 2 Bin 400 sınıf öğretmeninden 2 Bin 200' ünün bu eğitimden geçmesi fevkalade bir olay. Önümüzdeki yeni eğitim yılında tekrar gündeme getirildiğinde ve uygulama yapıldığında daha güzel olacaktır. Eğitim bir milletin en önemli temel taşlarından biridir. İşte bu eğitimde de önemli olan nitelikli öğrenmedir. Öğrenci ne kadar iyi olursu olsun öğretmen nitelikli olmadıkça istenilen neticeye varmak çok zordur. Bu nedenle kamuda son yıllarda yöneticilerin yönetimiyle ilgili çalışmalar yapılıyor.

Geçen yıl 4 iyi örnek çalışması, bu yıl 550 iyi örnek çalışması. Bu çok güzel bir olay. Bizim düşüncemiz bugünümüz dünden iyi olacak. Yarınımızda bugünden iyi olacak. Eğer böyleysen hedefe ulaşıyorsun demektir.

Ülkeyi muasır medeniyet seviyesine çıkarmak böyle olur. Bilgiye ulaşmak için çok çalışmak lazım. Atatürk'ün dediği gibi 'Biz Cumhuriyeti akıl ve bilim üzerine kurduk.' Aklı ve bilimi bir arada kullanmak gerekir. Cebinde parası olan değil bilgisi olan güçlüdür.

Ben bu çalıştaya katılan arkadaşlarımı kutluyorum. Eğitimde ilerleme bu güzel örnekleri birbirinize aktararak olur. Kişi bilgiyi beyninde saklıyorsa bu bilginin hiçbir hükmü yoktur.

Bilgiyi aktarmak lazım. Okuduğun eserlerdeki o özümsemeyi başkalarına aktarmadıkça başkalarının da o bilgiden faydalanmasına sağlamadıkça bir neticeye ulaşmak mümkün olmaz.

Bu çalıştayın hayırlı olmasını diliyorum. Bunların aynen uygulanmasını diliyorum. Siz katılımcılara ilim için buraya gelen tüm katılımcıları kutluyorum." dedi.

Çalıştay'a; Vali Dursun Ali Şahin, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Saffet Yıldırım, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Kayhan Karlı, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Ertuğrul TOSUNOĞLU, Tuncer TURAN, Davut TOZLU ve Şube Müdürleri, Ordu Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sezayi AKARSU ve Şube Müdürü Mevlüt ERDEM, Giresun İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Okuların idarecileri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Kayhan Karlı, "Hızlı Değişim Çağının Okulları için Liderlik Yaklaşımı" konulu bir konuşma yaptı.

Özel Yavuz Eğitim Kurumları'nda 09.00-15.45 saatleri arasında düzenlenen Çalıştayda; başvuru sürecinde alınan 550 iyi örnek başvurusundan İl Seçici Kurul değerlendirmesi sonucu iyi örnek olarak paylaşılması uygun görülen 10 sözlü ve 16 poster sunumu ile zengin bir öğrenme ortamı oluşturmak için atölye çalışmalarına yer verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement