Elazığ'da Nisan Karı Üreticileri Tedirgin Etti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Elazığ'da Nisan Karı Üreticileri Tedirgin Etti

Elazığ\'da Nisan Karı Üreticileri Tedirgin Etti
11.04.2026 16:23

Keban ilçesinde nadir görülen nisan karı, çiftçileri endişelendirdi.

Elazığ'ın Keban ilçesinin yüksek rakımlı Akçatepe, Gökbelen, Göldere, Koyunuşağı, Topkıran, Üçpınar ve Örenyaka köylerinde kar yağışı etkili oldu.

Göldere köyü Muhtarı Halil Turan, yaptığı açıklamada, nisan ayında Akçatepe, Gökbelen, Göldere, Koyunuşağı, Topkıran, Üçpınar ve Örenyaka köyleri başta olmak üzere bölgede ender kar yağışınını yaşandığını söyledi.

Turan, "Bölgede özellikle kayısı, kiraz, elma, badem, ceviz, dut ve üzüm üretimi vardır. Bu kar yağışı biz üreticileri tedirgin etti. İnşallah gece don olayı olmaz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Nisan Karı Üreticileri Tedirgin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement