Elazığ?da Sağlık Sen İşe Devam Ederken, Ses İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Elazığ?da Sağlık Sen İşe Devam Ederken, Ses İş Bıraktı

Elazığ?da Sağlık Sen İşe Devam Ederken, Ses İş Bıraktı

Elazığ'da Sağlık Sen işe devam ederken, SES iş bıraktı ELAZIĞ'da sağlık personellerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, yıpranma payı ve ek ödenemelerin emekliliğe yansıtılması amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi, sendikaların farklı tavır almasına yolaçtı.

13.03.2015 14:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elazığ'da Sağlık Sen işe devam ederken, SES iş bıraktı

ELAZIĞ'da sağlık personellerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, yıpranma payı ve ek ödenemelerin emekliliğe yansıtılması amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi, sendikaların farklı tavır almasına yolaçtı. Sağlık Sen üyeleri iş bırakmazken, SES üyeleri, bir günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Harput Devlet Hastanesi önünde toplanan Sağlık Sen üyesi adına konuşan Şube Başkanı Mehmet Karataş, işlerinin başında olduklarını belirterek, "Sağlık çalışanları insanımızın sağlığının emanetçileri, sağlık sisteminin sigortasıdır. Sağlık çalışanları bugüne kadar kendisine uzanan hiçbir eli geri çevirmediği gibi bundan sonra da insan hayatına zarar verecek hiçbir eylemin içinde olmayacaktır. Bu nedenle, sağlık çalışanları olarak bugün de işimizin başında, aziz milletimizin hizmetindeyiz. Ancak, sağlık çalışanlarının umutla beklediği, yıpranma payı, ek ödemelerin emekliliğe yansıması gibi hususlarda yapılan açıklamalar ve değinilmeyen lisans tamamlama ve kreş hakkı gibi konular nedeniyle 14 Mart Tıp Bayramı'nda hayal kırıklığı yaşıyoruz. Sağlık Sen olarak üyelerimize ve bütün sağlık çalışanlarımıza verdiğimiz sözün arkasındayız. 2015 yılı bütün sağlık çalışanları için yıpranma payı yılı, ek ödemelerin emekliliğe yansıtıldığı yıl olacaktır. 2015 yılı, lisans tamamlama eğitim ve öğretimlerinin başladığı yıl olacaktır. Bizler Sağlık Sen üyeleri olarak Bugün işimize sahip çıktığımız ve işimizi bırakmadığımız gibi, hedefe ulaşana dek bu işin peşini de asla bırakmayacağız" dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası (SES) üyeleri de, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanındaki parkta toplandı. Davul-Zurna eşliğinde halay çekerek, bir günlük iş bırakma eylemine giren SES üyeleri adına konuşan SES Dönem Sözcüsü Ali Erdem, "Bizim de taleplerimiz var. Bu taleplerimizi dillendirmek ve hükümete adım attırmak için 13 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir günlük iş bırakma eylemi yapıyoruz. Bilinsin ki, taleplerimiz yerine getirilinceye kadar bu eylemsellikler, bu grevler devam edecektir. Hatta bundan sonra tüm kamu emekçilerini kapsayacak şekilde grev kararları alacağız. Bu da hükümet tarafından böyle bilinsin. Buradayız iş bırakıyoruz, yöneticilerimiz ve hükümet buna dikkat etsin, bu kamu emekçilerinin sabrını taşırmasın. Bu kamu emekçileri o kadar zorluklara dayanıyor ki tabiri caizse artık bıçak kemiğe dayanmıştır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elazığ?da Sağlık Sen İşe Devam Ederken, Ses İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement