Elazığ'da Siyasi Parti İl Başkanları Demokratikleşme Paketini Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Elazığ'da Siyasi Parti İl Başkanları Demokratikleşme Paketini Değerlendirdi

Elazığ\'da Siyasi Parti İl Başkanları Demokratikleşme Paketini Değerlendirdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'Demokratikleşme Paketi' Elazığ'daki siyasi parti il başkanları tarafından değerlendirildi.

01.10.2013 14:48

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 'Demokratikleşme Paketi' Elazığ'daki siyasi parti il başkanları tarafından değerlendirildi.

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ejder Açıkkapı, CHP İl Başkanı Mustafa Kemal Atikeler ve SP İl Başkanı Haluk Arslan, demokratikleşme paketini yorumlandı. AK Parti İl Başkanı Ejder Açıkkapı, muhalefete seslenerek, "Pakete yapılan eleştiriler kadar katkı da sağlanmalı. Pakette yer alan köy isimleriyle ilgili maddeyi de önemsiyoruz. Kaybedilen değerlerin bu vesileyle geri kazanılacağına inanıyoruz. Demokratikleşme paketinin milletin istediği doğrultuda hazırlandığına da inanıyorum. Vatandaşların açıklanan paketi destekleyeceklerini düşünüyorum" dedi.

CHP İl Başkanı Mustafa Kemal Atikeler, paketin beklentileri karşılamadığını ifade ederek, hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Atikeler, "Özellikle Alevi vatandaşların paketi merakla beklediklerini biliyorduk. Paketin içeriğinde cem evleriyle ilgili düzenleme olmamasının Alevi vatandaşları da hayal kırıklığına uğrattığını düşünüyorum. Açıklanan paket toplumsal çoğunluğun görüşü alınarak hazırlanmalıydı" diye konuştu.

Saadet Partisi İl Başkanı Haluk Arslan ise paketin beklentileri karşılayamadığını savunarak, pakette seçim barajıyla ilgili net bir açıklamanın yer almadığını ifade etti.

Pakette yer alan düzenlemeyle kamu görevlilerinin siyaset yapmasının önünün açıldığını belirten Arslan, kamu görevlilerinin siyaset yapmasına karşı olmadıklarını ancak bu düzenlemeyle suçluların da siyaset yapmasının önünün açıldığını savundu. Arslan, açıklanan 'Demokratikleşme Paketi'nin yetersiz ve cılız kaldığını dile getirdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elazığ'da Siyasi Parti İl Başkanları Demokratikleşme Paketini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement