Elbistan'da Halk Yağmur Duası Yaptı - Son Dakika
Güncel

Elbistan'da Halk Yağmur Duası Yaptı

Elbistan\'da Halk Yağmur Duası Yaptı

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde, cuma namazı çıkışında kurbanlar kesilip, topluca yağmur duası yapıldı.

17.01.2014 14:20

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde Elbistan Ziraat Odası ve Elbistan Müftülüğü'nün ortaklaşa gerçekleştirdiği organize ile cuma namazı çıkışında kurbanlar kesilip, topluca yağmur duası yapıldı.

Cuma namazı öncesinde Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat tarafından yağmur duası okundu. Türkiye'nin en büyük 4. ovası olan Elbistan Ovası'nda yüz binlerce dönüm arazinin ekili olmasına rağmen yeteri kadar yağış alınmaması nedeniyle kuraklığın etkili olduğunu belirten Elbistan Ziraat Odası Başkanı Mehmet Ali Bulut, kuraklığın sona ermesi için yağmur duası yaptıklarını söyledi. Bilim adamlarına göre son 50 yılın en kurak günlerinin yaşandığını belirten Bulut, "Elbistan Ovası'nda yüz binlerce dönüm alanda ekili mahsulümüz kuraklık nedeniyle tehlike altında. Şuan için kuraklık korkusu yaşıyoruz ve tehlikeli bir yıl geçiriyoruz. 2012 yılında da buna benzer bir kuraklık yaşamıştık ancak daha sonra yağan yoğun yağmur nedeniyle zarar çok büyük olmadı. Kuraklık böyle gider, yaz yağmurları da olmazsa çiftçimiz zor durumda kalır. Kuraklığın sona ermesi için ellerimizi duaya açıyoruz. İnşallah yağış olur ve çiftçimiz kuraklık sıkıntısından kurtulur" dedi.

Elbistan Müftüsü Abdussamet Pat tarafından yapılan yağmur duasının ardından cuma namazı kılınırken, namazın ardından ise kurban kesildi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Elbistan'da Halk Yağmur Duası Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement