Emep Genel Başkanı Selma Gürkan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Emep Genel Başkanı Selma Gürkan Açıklaması

Emep Genel Başkanı Selma Gürkan Açıklaması

Madımak Olaylarının 19'uncu yıl dönümü törenine katılan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Başbakan Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği, Esad'ın Nusayriliği üzerinden siyaset yaptığını ileri sürdü.

02.07.2012 16:17

Madımak Olaylarının 19'uncu yıl dönümü törenine katılan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Başbakan Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'nun Aleviliği, Esad'ın Nusayriliği üzerinden siyaset yaptığını ileri sürdü.

Madımak Olaylarını anma töreni sonrasında açıklama yapan EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Musa Anter'in katilinin yıllar sonra aynı evde yaşarken yakalanması ve zaman aşımı kararı alınması gibi olayların, Sivas Olaylarında korunan ve sahip çıkılan güçlerin göstergesi olduğunu savundu. Gürkan, "Bu davadaki sanıkların korunması, yurt dışına çıkarılması, kamu kurumlarında çalıştırılması, evlenmeleri, askere gitmeleri, bütün bunlar Sivas Olaylarının arkasında görünmeyen bir elin olduğunu, zanlıların korunmasına dair bir gayret olduğunu gösterdi. Mart ayında alınan zaman aşımı kararı da bu koruma gayretinin bir parçası olarak değerlendirildi demokrasi güçleri tarafından. Birkaç gün önce basına da yansıdı. Musa Anter'in katili 20 yıldır aynı adreste yaşıyor, aranıyor ama bulunamıyor. Aynı sürecin Sivas için de geçerli olduğunu söylemek mümkün. Bu kadar koruma zırhının olduğu bir yerde, Sivas davasında zaman aşımına gidilince bunun arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasında bir umutsuzluk yaşıyoruz doğal olarak. Bunun çıkarılmayacağına dair bir öngörüye sahibiz ama şunu da biliyoruz ki, kutsal mücadelelerle demokratikleşmenin yolu açılacak. Bu yıl çok öfkeli bir kalabalıktı. Bütün yasaklama ve müdahalelere rağmen bu kalabalığın toplanmış olmasında zaman aşımı kararının etkili olduğunu düşünüyorum. Bu kalabalık, bu davanın burada bitmeyeceğinin, davanın takipçisi olunacağının göstergesiydi" diye konuştu.

Sivas Olaylarında katledilenlerin yakınlarının adalet arayışlarının metanetle sürdüğünü ifade eden Gürkan, zaman zaman bu sabırlı duruşta birtakım kırılmaların yaşandığını dile getirdi.

Gürkan, Başbakan Erdoğan'ın, haziran seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun Aleviliğini, Suriye olaylarında da Esad'ın Nusayriliğini siyaset malzemesi olarak kullandığını ileri sürerek, "Bu yaklaşımın sonunu, Türkiye'deki çok kültürlü söylemde kestirmek zor" dedi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emep Genel Başkanı Selma Gürkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement