EMEP: Kürtlere Özyönetim Hakkı Verilmeli - Son Dakika
Güncel

EMEP: Kürtlere Özyönetim Hakkı Verilmeli

EMEP: Kürtlere Özyönetim Hakkı Verilmeli

Emek Partisi (EMEP) Şanlıurfa İl Örgütü, 'Kürt halkına bölgesel özerklik hakkını tanıyın' çağrısında bulundu.

28.12.2015 12:06

Emek Partisi (EMEP) Şanlıurfa İl Örgütü, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan çatışmalar nedeniyle Ahmet Bahçıvan İş Merkezinde toplanarak basın açıklaması yaptı.

EMEP gençliğinin de destek verdiği basın açıklamasında toplanan yaklaşık 70 kişilik grup, "baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklamasını yapan EMEP yöneticilerinden Ziya İnce, "Memleket yangın yeri. Ağustos'tan bu yana haber bültenlerinden ölüm haberleri eksik olmuyor. Son haftalarda savaşın kentlere yayıldığı, sokağa çıkma yasaklarıyla evlere hapsedilen insanların göçe zorlandığı, taş taş üstünde bırakılmayan tank top ateşi altında kalan mahalle görüntüleri hafızalara kazılıyor. Çocukların ve öğretmenlerin gönderilip, eğitimin tatil edildiği okullara askerler ve keskin nişancılar yerleştiriliyor. Özel harekatçıların atışlarıyla anne karnında çocuklar, çocuklarının gözleri önünde kadınlar öldürülüyor. Cenazeler sokak ortasında çürümeye, yaralılar kan kaybından ölüme terk ediliyor. Kürt halkı üzerinde savaşın yeniden başlatıldığı son 5 ayda 45 çocuk, yüzlerce sivil yurttaş, genç yaşlı, asker polis hayatını kaybetmiş durumda. Bütün bu yıkım ve vahşet tablosunun altında Kürt halkının ulusal hak eşitliği ve özgürlük isteklerini, demokratik isyanlarını, özyönetim dirençlerini ateşle bastıran bir Türk milliyetçiliği ve egemenliği yatıyor." diye konuştu.

'YOK ETMEYİ DURDURMALIYIZ'

Operasyonların durdurulması yönünde çağrıda bulunan İnce, "Kürtler ve demokrasi isteyenler ezilirken savaşla, terörle, şantajla tüm toplum esir alınmak, sindirilmek, tekçi düzene boyun eğdirilmek isteniyor. İşçi emekçi halklar olarak ortak, bir arada, eşit ve özgür yaşayacaksak, Kürt halkının yakarışına, kendi kaderini belirlemesine, özyönetim hakkının konuşulması ve tanınması talebine ses vermemiz gerekir. Cumhurbaşkanına, hükümete sesleniyoruz. Operasyonları durdurun; askeri, güvenlik güçlerini geri çekin; yeniden siyasal barışçıl demokratik çözüm için parlamentoyu devreye sokun; Kürt halkına bölgesel özerklik hakkını tanıyın, siyasetçileri muhatap alın.'' şeklinde konuştu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı basın açıklaması alkış ve sloganlarla olaysız bir şekilde son buldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel EMEP: Kürtlere Özyönetim Hakkı Verilmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement