Emniyet Binalarına Saldırı İddianamesi Mahkemeye Gönderildi - Son Dakika
Güncel

Emniyet Binalarına Saldırı İddianamesi Mahkemeye Gönderildi

Emniyet Binalarına Saldırı İddianamesi Mahkemeye Gönderildi

Ankara Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğüne ait binalara yönelik saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında şüpheli Serdar Polat hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.

25.02.2014 17:57

Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü binalarına 20 Eylül 2014 gecesi düzenlenen saldırı soruşturması kapsamında şüpheli Serdar Polat hakkında hazırlanan iddianame Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Mahkemenin, TMK'nın 10. maddesiyle görevli Cumhuriyet Savcısı Kemal Çetin'in hazırladığı iddianameyi incelemek için 15 gün süresi bulunuyor.

İddianamede terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu bildirilen Polat'ın, TCK'nın, "cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzenin ortadan kaldırılması, bu düzen yerine başka bir düzen getirilmesi veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs edilmesine" ilişkin 309. maddesi uyarınca "ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezasına çarptırılması istendi.

Polat'ın terör amacıyla "nitelikli adam öldürmeye teşebbüs", "kamu malına zarar vermek", "sayı ve nitelik bakımından vahim silah bulundurmak" gibi bir dizi suçtan da ayrıca mahkumiyeti talep edildi.

Polat'ın, olay gecesi Polisevi ve Polis Moral Eğitim Merkezi'ne yönelik saldırılar ile yakalanmadan önce polisle girdiği çatışma gerekçesiyle üç kez "nitelikli adam öldürmeye teşebbüs" ile suçlandığı bildirildi.

Emniyete ait binalara düzenlenen saldırıların ardından Serdar Polat, ODTÜ arazisinde yaralı olarak yakalanmış, eyleme karıştığı bildirilen Muharrem Karataş ise ölü olarak ele geçirilmişti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emniyet Binalarına Saldırı İddianamesi Mahkemeye Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement