Şanlıurfa Kız Lisesi'nde, 4 ay önce başlatılan kampanya sonunda düzenlenen sınav ile en çok kitap okuduğu belirlenen kız öğrenciler altın ile ödüllendirildi.
Kız Lisesi yönetimi, öğrenciler arasında kitap okumayı yaygınlaştırmak amacıyla kitap okuma kampanyası düzenledi. 4 ay sonunda en çok kitap okuyan öğrenciler, okulun öğretmenleri tarafından yapılan sınavla belirlendi. Sınavda soruları doğru yanıtlayarak en çok kitap okuduğu saptanan öğrenciler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde ödül töreni düzenlendi. Törene, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Kız Lisesi Müdürü Müslüm Karabulut ile öğrenciler katıldı. Kız Lisesi Müdürü Müslüm Karabulut, kitap okumayı yaygınlaştırmak amacıyla aktiviteler düzenlediklerini ifade ederek, "Bu yıl da öğretmen arkadaşlarımızla birlikte en çok okuyan kızımıza ödül vererek okuma kampanyasını başlattık. Umarım öğrencilerimizin dikkat çektiği bu noktaya tüm halkımız rağbet gösterir. Okuma alışkanlığını her tarafa yayar. Okuyan toplum, gelişen toplum demektir" dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ise kitap okumanın hayatın bir parçası haline dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayarak, herkesi bu noktada duyarlı davranmaya davet etti.
Yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, en çok kitap okuduğu belirlenen Kız Lisesi öğrencileri Ayşe Buharlı'ya yarım altın, Fatma Atlı'ya çeyrek altın, Büşra Uzun'a da 100 lira para ödülünü verdi.
(HK/CK) - Şanlıurfa
Son Dakika › Güncel › En Çok Kitap Okuyan Kız Öğrencilere Altın Ödülü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.