Endonezya'daki Heyelanda Ölü Sayısı 15'e Yükseldi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Endonezya'daki Heyelanda Ölü Sayısı 15'e Yükseldi

01.01.2019 16:13

Endonezya'da şiddetli yağışların neden olduğu heyelanda ölü sayısının 15'e çıktığı bildirildi.

Endonezya'da şiddetli yağışların neden olduğu heyelanda ölü sayısının 15'e çıktığı bildirildi.

Kompas gazetesinin haberine göre, Batı Cava eyaletindeki Sukabumi bölgesine bağlı Sirnaresmi köyünde 30 evin göçük altında kaldığı toprak kaymasında ölü sayısı 15'e yükseldi.

Bölgede halen 20 kişinin göçük altında olduğu belirtiliyor. Teknik ekipman eksikliği ve kötü hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları güçlükle yürütülüyor.

Öte yandan, bölge yetkilileri, 101 kişinin yaşadığı 30 evin göçük altında kaldığını belirterek, 3 kişinin yaralı olduğu ve 63 kişinin güvenli bölgeye tahliye edildiğini bildirdi.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho ise heyelandan 107 kişinin olumsuz etkilendiğini ve 41 kişinin kayıp olduğunu belirtmişti.

Muson yağmurlarının etkisinde olan ve tropikal iklimin yaşandığı Endonezya'da, yıl genelinde aşırı yağışlar nedeniyle sıklıkla su baskınları ve heyelanlar meydana geliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'daki Heyelanda Ölü Sayısı 15'e Yükseldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement