Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir: "Engelli Bireylerin Her Alanda Eşit Bir Yaşam Sürmeleri İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz" - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir: "Engelli Bireylerin Her Alanda Eşit Bir Yaşam Sürmeleri İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz"

05.01.2026 17:28  Güncelleme: 18:55

Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Büşra Özdemir, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak için yapılan çalışmaları anlatırken, TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Bölge İstişare Toplantısı'nın önemine vurgu yaptı. Özdemir, engelli bireylerin çeşitli alanlarda eşit ve erişilebilir bir yaşam sürmelerine yönelik devam eden projeleri paylaştı.

(ANTALYA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vekili Büşra Özdemir, TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Bölge İstişare Toplantısı'na katıldı. Özdemir, "Engelli bireylerin eğitimden istihdama, ulaşımdan sosyal hayata kadar her alanda eşit, erişilebilir ve onurlu bir yaşam sürmeleri için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" diye konuştu.

TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarının Araştırma Komisyonu Bölge İstişare Toplantısı; Antalya, Burdur, Karaman, Konya ve Isparta illerinde yapılan çalışmaları değerlendirmek üzere Antalya'da gerçekleştirildi. Eski Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nun başkanlık ettiği komisyon toplantısına Antalya Valisi Hulusi Şahin, Başkan Vekili Özdemir, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, belediye temsilcileri ve engelli dernekleri temsilcileri katıldı.

Engelli bireylerin sorunlarının ve yaşamlarını kolaylaştırmanın yollarının ele alındığı toplantıda konuşan Özdemir, "Meclis Araştırma Komisyonu'muzun yapacağı istişare toplantısının yanı sıra sahada yapılacak incelemeler, uygulamaların yerinde değerlendirilmesi, iyi örneklerin görülmesi ve eksikliklerin doğrudan tespit edilmesi bu açıdan son derece kıymetlidir. Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak engelli bireylerin eğitimden istihdama, ulaşımdan sosyal hayata kadar her alanda eşit, erişilebilir ve onurlu bir yaşam sürmeleri için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin engelli bireylere yönelik çalışmalarını anlatan Özdemir, "26 bin metrekare alanda Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'mizde, 538 özel gereksinimli bireye dünya standartlarında rehabilitasyon ve eğitim hizmeti vermekteyiz. Engelli Hizmet Merkezlerimizle engellilerin sorunlarına daha kolay ve daha hızlı çözüm konusunda yardımcı oluyoruz. Engelsiz ulaşım araçlarımız ile bedensel engeli olup, toplu taşıma araçlarını kullanamayan vatandaşlarımıza hastane ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarındaki randevuları için ücretsiz ulaşım hizmeti veriyoruz. Antalya'da 3 merkez ilçedeki Mola Evleri, Uluslararası Mavi Bayrak standartlarındaki engelsiz plajların da engelli vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz" dedi.

Büyükşehir Engelsiz Hizmet Komisyonu ile daha iyi hizmet için ortak akılla çalışmalarını sürdürdüklerini aktaran Özdemir sözlerine, şöyle devam etti:

"27 erişilebilirlik sertifikamız var"

"Antalya Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan denetimlerde, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait ana hizmet binası da dahil olmak üzere 27 yapının açık alan ve toplu taşıma araçları uluslararası erişebilirlik sertifikasına sahibiz. Engelli bireylerin fiziksel gelişimini desteklemek amacıyla ücretsiz Özel Eğitimde Spor Kursları düzenlenmekteyiz. Engelli bireylerin özel mülkiyetlerinde yaşamlarını kolaylaştırıcı rampa, eşik düzenlemeleri, tutunma barları gibi özel yaşamı kolaylaştırıcı hizmetlerimiz devam etmektedir. Otopark alanlarını ve kullanım kolaylığı imkanlarını arttırıyoruz. Kamusal alanlarda, yol, park, cadde gibi alt yapı çalışmalarında erişebilirlik olanaklarını geliştiriyoruz. Engelli vatandaşlarımıza, ihtiyaçları doğrultusunda; tekerlekli sandalye, beyaz baston, gıda, aşevi, eşya, giysi, nakdi ve ayni, danışmanlık-rehberlik gibi sosyal yardımlarda bulunmaktayız."

Evde bakım hizmeti ile engelli bireylerin sağlık kontrollerinin yapıldığını, öz bakım ve ev temizliği gibi günlük ihtiyaçlarının karşılandığını belirten Özdemir sözlerini, şöyle sonlandırdı:

"Yaptığımız düzenleme ile yüzde 10 olan su indirimini yüzde 40'a çıkardık"

"Bu tarifelerinde yaptığımız düzenleme ile yüzde 10 olan su indirimini yüzde 40'a çıkardık. Belediyemiz Sosyal Tesislerinde çölyak hastalarına yönelik glütensiz menü oluşturduk ayrıca glütensiz ürün dağıtımını belirli periyotlarla yapmaktayız. Belediyemiz yasal kotada belirlenmiş oranda işçi ve memur çalıştırmaktadır. Ayrıca Belediyemiz bünyesinde hizmet veren İş Danışmanlık Ofisi aracılığı ile engelli bireylere iş arayan ile iş veren arasında istihdam köprüsü kurmaktayız. Tüm bu çalışmalarımızda, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığımızın yanı sıra ilgili STK'larla sağlıklı iletişim-işbirliği ve koordineyi kurabilmek amacıyla Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavural aynı zamanda Belediye'miz bünyesinde Başkan Danışmanı olarak görev yapmaktadır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir: 'Engelli Bireylerin Her Alanda Eşit Bir Yaşam Sürmeleri İçin Çalışmalarımızı Sürdürüyoruz' - Son Dakika


Advertisement