Engelli Çocukların 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Engelli Çocukların 23 Nisan Coşkusu

Engelli Çocukların 23 Nisan Coşkusu

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, ’Engelleri kaldıralım’ sloganıyla düzenlenen etkinlikte down sendromlu öğrenciler Gangnam Style, Ankara’nın bağları ve Kürtçe şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi.

23.04.2015 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 'Engelleri kaldıralım' sloganıyla düzenlenen etkinlikte down sendromlu öğrenciler Gangnam Style, Ankara'nın bağları ve Kürtçe şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi.

Cizre'de Özel Deniz Rehabilitasyon Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Devlet Hastanesi konferans salonunda 'Engelleri kaldıralım' sloganıyla bir etkinlik düzenledi. Etkinliğe rhabilitasyon yetkilileri, Devlet Hastanesi idareci ve çalışanları ve öğrenciler ve velileri katıldı.

"ENGELLİLERİN EN BÜYÜK ENGELİ, BİZ ENGELSİZ BİREYLERİZ"

Down sendromlu öğrencilere yönelik organize edilen etkinlikte bir konuşma yapan Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Nedim Nergiz, engelli çocukların günlük yaşantısındaki en büyük engelin, engelsiz bireyler olduğunu söyledi.

Sağlık Bakım Hizmetleri Birim Sorumlusu Fırat Çağırcı ise, "Bugün buraya bu çocuklara hediye vermek veya onları mutlu etmek için değil onlardan insanlık dersi almak için toplandık. Çünkü engellilik bir gözün görmemesi veya duymaması değil engellilikle işimize gelmeyen şeyi görmemektir ve engellilik ön yargılarımızdır. Engellilik düşüncesizliğimizdir. Gelin hep beraber el ele verip engelleri kaldıralım. Bu duygu ve düşüncelerle dünyadaki bütün çocukların 23 Nisan Çocuk Bayramlarını kutlar,bu tür organizasyonların her yıl artarak devam etmesini dilerim" dedi.

ÖĞRENCİLER OYUNLARIYLA DAVETLİLERİ DE COŞTURDU

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları oyunları sergiledi. Down sendromlu öğrencilerin Gangnam Style, Ankara'nın bağları ve Kürtçe şarkılar eşliğinde oynadıkları oyun salondakileri de coşturdu. Salondaki bazı davetliler öğrencilere alkışlarla tempo tutarken bazı davetliler ise öğrencilerin danslarına eşlik etti. Ailelerinin de kendilerine eşlik ettiğini gören engelli öğrencilerin sevinçleri ise görülmeye değerdi.

Yaklaşık iki saat süren etkinlikte palyaçolar çocuklara çikolata ikram ederken, hastane personellerinin aldığı hediyeler ise çocuklara dağıtıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelli Çocukların 23 Nisan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement