Engelli Gençler Duman Avcısı Oldu - Son Dakika
Güncel

Engelli Gençler Duman Avcısı Oldu

Engelli Gençler Duman Avcısı Oldu

"Zihinsel Yaratıcı Dokunuşlar" Projesinin İkinci Haftasında Gerçekleşen Kukla-Maske Atölyesinde Selçuk Alagöz İle Beraber Zihinsel Engelliler Duman Avcısı Oldu.

16.07.2010 17:28  Güncelleme: 17:29

Sarıyer Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi'nde bir kısmı zihinsel engelli olmak üzere pek çok çocuk, genç ve gönüllü ile yürütülen, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi tarafından desteklenen"zihinsel yaratıcı dokunuşlar" projesinin ikinci haftasında gerçekleşen kukla-maske atölyesinde selçuk alagöz ile beraber zihinsel engelliler duman avcısı oldu.

Projeyle, çocukların yaşları, olgunlukları ve hazır bulunuşluklarına bağlı olarak iş birliği, sosyal uyum, liderlik ve doğru iletişim gibi değerleri geliştirip özgüven kazanmalarında önemli adımlar atılmış oldu.

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın'ın da katıldığı atölyede, sigarayla Savaşanlar Derneği Onur Kolu Başkanı ve sanatçı Selçuk Alagöz tüm katılımcılara sigaranın zararlı etkilerini anlattı. Daha sonra Duman Avcıları Marş'ını hep birlikte seslendirip eğlenceli dakikalar geçiren çocuklar, Duman Avcısı olmak için ant içtiler.

Zihinsel engellilerin yeteneklerinin farkına varması ve yaratıcılıklarını geliştirebilmesi için her tür kukla ve maske malzemesinin özgürce sunulduğu atölyeye katılan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Şinasi Yalçın, Sarıyer Belediyesi olarak, zihinsel engelli bireylerin, kendilerini en iyi ifade edebildikleri, sosyal ve duygusal gelişimlerinin desteklendiği bu türden projeleri her zaman sahip çıktıklarını dile getirdi

Sarıyer Belediyesi Aile Danışma ve Eğitim Merkezi'nin Cumhuriyet Mahallesi'ndeki şubesinde, 1 Haziran – 30 Eylül 2010 tarihleri arasında yürütülmekte olan "Zihinsel Yaratıcı Dokunuşlar" projesi; resim/kolaj, kukla/maske, masal, oyuncak ve "Hayalimdeki Kent" olmak üzere, sanatın iyileştirici gücünden yararlanılması düşünülen yaratıcılık atölyelerinden oluşmaktadır.

Ücretsiz olarak yürütülen yaratıcılık atölyelerine katılmak için grphylt@hotmail.com adresine adınız, soyadınız ve irtibat bilgilerinizi içeren bir e-posta gönderebilirsiniz.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engelli Gençler Duman Avcısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement