Engelliler Galoş ve Takı Üretimine Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Engelliler Galoş ve Takı Üretimine Başladı

Engelliler Galoş ve Takı Üretimine Başladı
08.06.2012 12:26

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde hizmet veren Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu merkezle gurur duyduklarını söyledi.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde hizmet veren Engelli Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu merkezle gurur duyduklarını söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, geçen yıl Döşemealtı Çıplaklı'da hizmete açtıkları Engelli Rehabilitasyon Merkezi ile bu merkez bünyesinde eğitim veren Büyükşehir Özel Eğitim Okulu'nu ziyaret etti. Engelli Bireyler Derneği Başkanı Dr. Günseli Akaydın ve derneğin Yönetim Kurulu üyelerinin de bulunduğu ziyarette okulu gezen Mustafa Akaydın, engelli öğrencilerin rehabilitasyonunda büyük önem taşıyan fizyoterapi üniteleri ile açık ve kapalı yüzme havuzlarını inceledi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER GALOŞ YAPIYOR

Okulda eğitim gören öğrencilerle sohbet eden Akaydın, öğrencilere verilen eğitim hakkında okul yönetiminden bilgi aldı. Başkan Akaydın, engelli öğrencilerin yaptığı galoş ve benzeri ürünleri incelerken, engelli öğrencileri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı. Başkan Akaydın'ın ziyareti sırasında Başakşehir Koleji yönetimi de Büyükşehir Özel Eğitim Okulu'nu gezerken, ortak çalışma yapmaya hazır olduklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, bu merkezin hayata geçirdikleri önemli projelerden biri olduğunu belirterek şöyle konuştu: "İşletmenin boyutu çok büyük. Okulun hizmete girmesinden sonra birçok aileden teşekkür aldık. Amacımız engellilerin birey olduklarını gösterecek, onları topluma kazandıracak ve gelecek garantisi sağlayacak çalışmalar yapmak."

Başkan Akaydın'ın ziyareti sırasında okulda bulunan aileler, Akaydın'a merkez ve okulu hizmete açtığı için teşekkür etti.

OTEL HİZMETE GİRECEK

Merkezin son durumu hakkında bilgi veren Engelli Bireyler Derneği Başkanı Dr. Günseli Akaydın ise, şunları söyledi:

"Okulun kapasitesini 500 öğrenciden 680 öğrenciye çıkarmayı planlıyoruz. Kısa süre içerisinde merkezin bünyesinde bulunan otel ve fizyoterapi havuzu hizmete girecek. Aileler, çocuklarını buraya huzur içinde bırakabilecek. Dernek olarak bu merkezin işletmesini biz yapıyoruz. Engelli vatandaşların eğitimlerini çok önemsiyoruz."

Engellilerin, eğitim merkezinde ürettiği galoş ve takılar, Antalya'da bir mağazalar zincirinde ve kermeslerde satışa sunuluyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelliler Galoş ve Takı Üretimine Başladı - Son Dakika


Advertisement