'Engellilere Acımayın, Destekleyin' - Son Dakika
Güncel

'Engellilere Acımayın, Destekleyin'

\'Engellilere Acımayın, Destekleyin\'

Engelliler Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, engelliler gösterileriyle alkış aldı.

10.05.2012 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelliler Haftası nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, engelliler gösterileriyle alkış aldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, Anadolu Sakatlar Derneği Genel Başkanı Osman Kılıç, engelliler ile aileleri katıldı. Törende görme engelli öğrenci 8 yaşındaki Habibe Ata için kürsüye sehpa konuldu. Haftanın anlamını belirten konuşmayı ise engelli Münevver Alimoğlu yaptı. Alimoğlu, sadece hafta ile ilgili etkinlikler yapıldıktan birkaç gün sonra herşeyin unutulduğunu belirterek, "Engelliler bir haftalık acıyan gözlere yardıma değil, onlara sürekli sevgi saygı gösterecek topluma muhtaçdır" dedi. Sehpa üzerine çıkıp konuşmasını yapan Ata, kendilerine acınmamasını istedi. Ata, "Beyaz baston kullanabilirim ama benim koluma girip bana yardım ederseniz daha çok sevinirim. Bana acınmasını istemem. Görme engelli okulların çoğalması ve bizi hayata hazırlanmasını istiyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Özkan Uygulama Okulu ve Eğitim Merkezi öğrencilerinin sunduğu palyaço gösterisi ilgiyle izlendi. Çalınan müzik eşliğinde hünerlerini sergileyen öğrenciler, palyaço kıyafetleriyle beğeni topladı. Pandomim gösterisi, söylenen türkülerle renkli Engelliler Haftası kutlamaları sonrasında açıklamalarda bulunan Kayseri Milli Eğitim Müdürü İbrahim Ceylan, toplumun engellilere acıyarak, bakmaması gerektiğini kaydetti. 2012 yılından itibaren kamu kurumlarına engellerin rahatça ulaşabilmeleri için çalışmalar yapıldığını hatırlatan Ceylan şunları söyledi:

"Engelleri bir hafta değil, her zaman hatırlamamız gerekiyor. Bizler İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak engellerin hayata hazırlanmaları için çalışıyoruz. Onlara yaşam becerileri kazandırıyoruz. Buradan velilere sesleniyorum. Çocuğunuzun engeli ya da özürü ne olursa olsun onları saklamayın odalara hapsetmeyin. Kayseri'de her engele ve özre yönelik eğitim kurumları var. Buralara başvursunlar. Çocuklarını geleceğe ve hayata hazırlasınlar. Biz bu kapsamda üzerimize düşen herşeyi yapmaya hazırız." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Engellilere Acımayın, Destekleyin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement