Engellilere Hareket Özgürlüğü Sağlayan "Koltuk" - Son Dakika
Güncel

Engellilere Hareket Özgürlüğü Sağlayan "Koltuk"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Engellilere hareket özgürlüğü sağlayan koltuğun görüntüsü Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz 'ın proje hakkında bilgi vermesi Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Bengisu Yalçınkaya'nın açıklaması Koltuktan detay görüntüler Projede sergilenen projelerden görüntüler Engellilere hareket özgürlüğü sağlayan "koltuk" Başkent Üniversitesinde felçliler için baş hareketleri ile yönlendirilebilen "engelli koltuğu" tasarlandı Dört ana hareket ve hız algılama sistemi olan koltukta "acil durum butonu" da bulunuyor YASEMİN KALYONCUOĞLU - Başkent Üniversitesinde tam veya kısmi felçliler için tasarlanan koltuk, kafa hareketleri ile yönlendirilebiliyor.

09.06.2016 13:04

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Engellilere hareket özgürlüğü sağlayan koltuğun görüntüsü

Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz 'ın proje hakkında bilgi vermesi

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Bengisu Yalçınkaya'nın açıklaması

Koltuktan detay görüntüler

Projede sergilenen projelerden görüntüler Engellilere hareket özgürlüğü sağlayan "koltuk"

Başkent Üniversitesinde felçliler için baş hareketleri ile yönlendirilebilen "engelli koltuğu" tasarlandı

Dört ana hareket ve hız algılama sistemi olan koltukta "acil durum butonu" da bulunuyor

YASEMİN KALYONCUOĞLU - Başkent Üniversitesinde tam veya kısmi felçliler için tasarlanan koltuk, kafa hareketleri ile yönlendirilebiliyor.

Proje, felç sebebiyle boyunlarından aşağısını kullanamayan ya da elleriyle koltuklarını sağlıklı kontrol edemeyen engellilerin baş hareketleri ile tekerlekli koltuğu hareket ettirebilmelerine imkan sağlıyor.

Başkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mert Can Demircioğlu ile Bengisu Yalçınkaya'nın Yrd. Doç. Dr. Derya Yılmaz danışmanlığında hazırladığı projenin engellilerin hayatını kolaylaştırması hedefleniyor.

Yılmaz, kullanıcının başına takacağı, üstünde sensör olan kasket, taç, kulaklık ya da benzeri bir materyal ile koltuğunu hareket ettirebileceğini belirterek, engeli algılayan koltuğun, kullanıcı tepki vermese bile otomatik olarak durduğunu ifade etti.

Dört ana hareketi yapabilen koltuğun, hız algılama sistemi de bulunduğunu belirten Yılmaz, "Koltuğun acil durum butonu var, diyelim acil bir durum oldu, kullanıcı düştü, başına bir şey geldi veya bir yerden çıkamadı. Kişi acil panik durum butonuna bastığında, kablosuz yolla bir çağrı merkezine sesli ve görüntülü bildirim yapabiliyor." dedi.

Yılmaz, öğrencilerin oldukça uzun bir çalışma dönemi sonunda koltuğu tasarladığını, bunu daha da geliştirerek engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çalışacaklarını söyledi.

Engellilere Hareket Özgürlüğü Sağlayan "Koltuk"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilere Hareket Özgürlüğü Sağlayan 'Koltuk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement