Engellilere "Temsili Askerlik Uygulaması" - Son Dakika
Güncel

Engellilere "Temsili Askerlik Uygulaması"

Engellilere "Temsili Askerlik Uygulaması"

İzmir'de Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende 166 "özel tertip" asker olmanın heyecanı yaşadı.

12.05.2014 14:06

İzmir'de 166 engelli, "Temsili Askerlik Uygulaması" kapsamında bir günlüğüne askerlik heyecanı yaşadı.

Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında temsili olarak bir gün askerlik yapan "özel tertip" erlerin yemin töreni İzmir İl Jandarma Komutanlığı'nda yapıldı.

Engelliler, tören alanına askeri bandonun çaldığı marşlar eşliğinde gelirken, yakınları "en büyük asker bizim asker" tezahüratı yaptı. Alandaki yerini alan askerler, Türk bayrağı ve silahların bulunduğu platforma el basarak yemin etti. Aileler yemin sırasında duygulu anlar yaşadı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, törende yaptığı konuşmada, engelliliğin gelir durumu ya da statüsü ne olursa olsun toplumun tüm kesimini etkilediğine, her an herkesin başına gelebileceğine dikkati çekti.

Askerlik gururu yaşayan engellilerin ailelerine, yaşadıkları zorluklara rağmen yetiştirdikleri evlatlar için teşekkür eden Toprak, engellilerin yaşadığı olumsuzlukların ortadan kaldırılmasının en başta insanlık görevi olduğunu, sosyal devlet olmanın da vazgeçilmez unsur olarak değerlendirildiğini kaydetti.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay İbrahim Aydın da Anayasada askerlik hizmetinin her Türk için hak ve ödev olarak düzenlendiğini dile getirerek, askerliğin Türk milleti için övünç vesilesi niteliği taşıdığını vurguladı.

Özel tertip jandarma erler adına konuşan Batıkan İbrahim Demirarslan, bugünün her Türk genci gibi kendileri için de çok önemli bir gün olduğunu ifade ederek, temsili askerlik uygulamasıyla giyme fırsatı bulduğu üniformayı sonsuz gururla taşıdığını söyledi. Demirarslan, "Uygulama süresi bir gün olacak ama bizim ve ailelerimizin taşıdığı gurur bir ömür sürecek" dedi.

Özel tertiplerin geçit töreninin ardından İl Jandarma Komutanlığı'nın mayın, narkotik ve devriye köpekleri gösteri yaptı.

Etkinlikte işitme engelliler için işaret diliyle çeviri yapıldı.

-45 yaşında asker oldu

Bir gün temsili askerlik yapanlardan 45 yaşındaki bedensel engelli İsmet Turguttekin, çok güzel hisler yaşadığını belirterek, sağlığı imkan verse askerlik yapmak isteyeceğini ifade etti. Ailesinin de mutluluğunu paylaştığını aktaran Turguttekin, üniformayı taşımanın da gurur verdiğini anlattı.

Hakan Erden (20) ise hislerinin kelimelerle anlatılamayacağını söyleyerek, şunları belirtti:

"Burada asıl mesele bazı şeyleri fiziki durumdan dolayı yapamıyorsun ama biz bugün bu hizmeti geride de yapsak normal yaşamda cumhuriyetin ve Türklüğün temel ilkelerine uygun çalışmamız lazım."

Hakan Erden'in annesi Hüsniye Erden ise oğlunun bedenen değilse de ruhen her gün askerlik yaptığını dile getirerek, "Oğlumla gurur duyuyorum. Asker ruhu var, rüyalarını görüyor" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilere 'Temsili Askerlik Uygulaması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement