Engellilerin Akülü Araç Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Akülü Araç Hayali Gerçek Oldu

Engellilerin Akülü Araç Hayali Gerçek Oldu

Karapınar'da, Hollanda'daki gurbetçilerin desteğiyle akülü araçlarına kavuşan 11 engelli, büyük mutluluk yaşadı.

31.05.2014 15:23  Güncelleme: 15:26

Dost Eli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Hollanda Konya Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın iş birliğiyle 11 akülü araba, Karapınar'da engelli vatandaşlara dağıtıldı. Hayalleri gerçek olan engelliler, akülü araçlarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Dost Eli Derneği Genel Sekreteri Hüseyin Aybilek, Karapınar Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan dağıtım töreninde, Karapınar'da 11 engelliye araçlarını teslim ettiklerini söyledi.

Güçleri yettiğinde ulaştıkları yerlere yardım etmeye gayret gösterdiklerini belirten Aybilek, "Hollanda'da yaşayan hemşehrilerimizin aldığı araçların dağıtımının, aracılığımızla yapılması istendi. Biz de her türlü yardımcı olacağımızı söyledik. Hemşehrilerimiz engelli kardeşlerimiz evlerinden dışarı çıksın, toplum içine katılsınlar diye böyle güzel bir iş yapmış. Hepsine çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaymakam Ramazan Yıldırım ise hayırseverlere ve organizasyonu gerçekleştiren dernek üyelerine teşekkür etti.

Engelli Turgay Altuntaş da geçirdiği trafik kazası sonucu sakat kaldığını belirterek, "Bu imkanı veren herkese teşekkür ediyorum. Artık rahatça çarşıya çıkabileceğim çok mutluyum" dedi.

Konuşmaların ardından, 11 engelli vatandaşa araçları teslim edildi. Akülü araçlarına kavuşmanın sevincini yaşayan engelliler ve aileleri, bu imkanı sağlayan ve araçları temin eden Hollanda'daki hemşehrilerine teşekkür etti.

Törene, Karapınar Belediye Başkan Vekili Yusuf Zengin, Karapınar Engeliler Derneği Başkanı Murat Aldanmaz ile vatandaşlar katıldı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilerin Akülü Araç Hayali Gerçek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement