Ensaru'ş-Şeria Liderinin Yakalandığı" İddiası - Son Dakika
Son Dakika Logo

Ensaru'ş-Şeria Liderinin Yakalandığı" İddiası

Ensaru\'ş-Şeria Liderinin Yakalandığı" İddiası
30.12.2013 18:19

ABD özel birliklerinin Tunus merkezli Ensaru'ş Şeria örgütü lideri Hüseyin'i Libya'da gözaltına aldığı öne sürüldü.

ABD özel birliklerinin, Tunus merkezli Ensaru'ş-Şeria örgütü lideri Seyfullah bin Hüseyin'i yakaladığı iddia edildi.

Tunus resmi haber ajansı TAP'ta yer alan haberde, "ABD güçlerinin, 'Ebu Ayyad' lakaplı Seyfullah bin Hüseyin'i ve ona yardımcı olan bazı kişileri yakaladığı" belirtildi. Haberde, Ebu Ayyad'ın, Libya'nın Misrata kentinde yakalandığı yönünde bilgilerin bulunduğu  kaydedildi.

Tunus İçişleri Bakanlığı Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada ise "Haberi ne doğruluyor, ne yalanlıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Misrata Yerel Konseyi Başkan Yardımcısı Ariyye ed-Derini ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD güçlerinin Ebu Ayyad'ı Libya'da yakaladığına dair basında yer alan haberleri yalanladı. Libya İçişleri Bakanlığı ise konuya ilişkin henüz açıklama yapmadı.

Tunus makamları, 2011 yılı devrim öncesinde hapiste bulunan ve devrimden sonra afla serbest bırakıldıktan sonra Libya'ya kaçtığı iddia edilen Hüseyin'i, ülkede terör operasyonları planlamakla suçluyor. İçişleri Bakanlığı ise Nisan 2011'de Hüseyin tarafından kurulan Selefi eğilimli "Ensaru'ş-Şeria" örgütünü muhalif liderler Şükrü Belıyd ve Muhammed el-Brahmi suikastlerinden sorumlu tutuyor.

Terör saldırıları düzenlemekle suçlanan örgüt, ağustos ayında Tunus Hükümeti tarafından terör örgütleri listesine de alınmıştı. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ensaru'ş-Şeria Liderinin Yakalandığı' İddiası - Son Dakika


Advertisement