'entelköy Efeköy'de Eylem Var - Son Dakika
Güncel

'entelköy Efeköy'de Eylem Var

\'entelköy Efeköy\'de Eylem Var

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Pınarcık Köyü'nde geçen nisan ayının sonunda yönetmen Yüksel Aksu tarafından çekimlerine başlanan 'Entelköy Efeköy' filmi için termik santral eylemi yapıldı.

25.05.2011 11:35

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Pınarcık Köyü'nde geçen nisan ayının sonunda yönetmen Yüksel Aksu tarafından çekimlerine başlanan 'Entelköy Efeköy' filmi için termik santral eylemi yapıldı. Senaryo gereği yapılan eylem ve protesto gösterilerinde, çevre il ve ilçelerden gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri de rol aldı.

Pınarcık Köyü'nde senarist ve yönetmen Yüksel Aksu'nun 28 Nisan'da 'motor' dediği 'Entelköy Efeköy' filminin çekimlerine köy halkının termik santral önünde yapacağı eylem ve protesto ile devam edildi. Senaryo gereği Entelköy'e yerleşen ekolojist grubun köyde kurulması planlanan termik santral inşaatını protesto etmelerini konu alan sahnenin çekimlerinde, Bodrum, Foça, Kuşadası, Didim ve Milas'tan gelen sivil toplum kuruluşları üyeleri de oyuncu oldu. Jandarma eylem sırasında güvenlik önlemi aldı. Pandomim gösterisi yaparak santral inşaatına karşı çıkan çevreciler, çekilen sahnelere gerçek bir protesto gösterisi havası kazandırdı. Milas-İzmir Karayolu kenarındaki köyde gerçekleştirilen santral pretostosu gerçeğini aratmayınca, şehirlerarası otobüsler ve özel araçlar durdu, yolcuları ve vatandaşlar eylem sahnesini izledi.

Karşı Bisiklet Grubu, Foça Çevre ve Kültür Platformu, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği, Tiyatro Evi Sokak Sanatçıları Grubu, Büyük Anadolu Yürüyüşü, Kozak Yaylası Çevre Koruma Derneği'nin gönüllü üyeleri, filmin oyuncuları Şahin Irmak, Mehmet Ali Alabora, Süleyman Turan, Ayşe Bosse, Emin Gürsoy, Recep Yener, Ayla Arslancan, Ümit Olcay, Hamit Demir, Engin Akın ve Nejat Yavaşoğulları ile birlikte kamera karşısına geçti.

Yönetmen Yüksel Aksu, filmin çekimlerinin "tam gaz" devam ettiğini ve 2012 yılı başlarında vizyona girmesi için çalıştıklarını belirtti. Aksu, "Bir grup ekolojik aktivistin, mütevazı bir Ege köyüne yerleşerek, orada kurulması gündemde olan termik santralı engelleme çabaları neticesinde, köylülerle aralarında geçen komik ve çarpıcı olayların öyküsünü konu alan filmde, sadece profesyonel sanatçılar değil, köylüler, çevreciler, çevre ve doğaya duyarlı herkes rol alıyor. Hatta yoldan geçerken arabasını durdurup filmi seyrederken farkında olmadan oyuncu olanlar bile var. Amacımız Muğla'da çektiğimiz bu filmlerle turizmi kıyıdan iç kesimlere doğru yönlendirerek, kültür turizmi ve sinema aracılığıyla daha geniş kitlelere yaymak, ülkemizin her köşesini turizm yapılabilir hale getirmek" dedi.

Çekimlerin bitiminde rock müzik grubu Bulutsuzluk Özlemi, köylüler, sanatçılar ve çevreciler için konser verdi.

-----KUTU-----

Filmin konusu

Metropolde yaşamanın yarattığı keşmekeşten kurtulup hep hayalini kurdukları doğayla başbaşa bir yaşam sürmek isteyen bir grup ekolojist, Ege'de komün köyü inşa ederler. Vatandaşlar, kentli ekolojistlerin köylerine yerleşmelerinden dolayı çok memnun olurlar. Artık hiçbir işe yaramayan tarlalarını ve eski evlerini değerinden fazla fiyata aldıkları için aktivistleri büyük bir sevgi ile karşılarlar. Herşey yolundadır ta ki bölgeye kurulması gündemde olan termik santral kararı onaylanana kadar. Termik santral ile birlikte eski köylüler ile köyün yeni sakinleri aktivistler arasında ilginç bir süreç başlar. Olaylar karşılıklı protesto ile tam bir komediye dönüşür.

Filmde Şahin Irmak-Muhtar Ali, Ayşe Bosse-Katrin, Emin Gürsoy-Aşırı Mustafa, Recep Yener-İmam Adem, Ayla Arslancan-Kocana, Ümit Olcay-Enes, Hamit Demir-Berk, Engin Akın-Gülnihal, Nejat Yavaşoğulları-Nejat rolünde yer alacak. - Muğla/ Milas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'entelköy Efeköy'de Eylem Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement