Erbakan Ölümünün 5. Yılında Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika
Güncel

Erbakan Ölümünün 5. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Erbakan Ölümünün 5. Yılında Mezarı Başında Anıldı

Haber - Kamera Yüksel KOÇ İstanbul DHA 54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan, ölümünün beşinci yılında mezarının bulunduğu Zeytinburnu'ndaki Merkezefendi Mezarlığı'nda anıldı.

28.02.2016 19:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber - Kamera Yüksel KOÇ İstanbul DHA

54. Hükümetin Başbakanı Necmettin Erbakan, ölümünün beşinci yılında mezarının bulunduğu Zeytinburnu'ndaki Merkezefendi Mezarlığı'nda anıldı. Bugün öğleden sonra yapılan anma töreninde Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül kararına yönelik eleştirisinin hatırlatılması üzerine, 'Sayın Cumhurbaşkanının bu açıklaması çok talihsiz olmuştur, hukuk devleti bakımından dedi.

Anma törenine Kamalak'ın yanı sıra SP İstanbul İl Başkanı Birol Aydın ve eski TBMM Başkanvekili Yasin Hatipoğlu ile SP'liler ve vatandaşlar hazır bulundu.

'40 YIL TAKİP ETTİM'

Törende önce Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, ardından SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak bir konuşma yaptı. 1969 yılında imam hatip lisesinde öğrenci iken Erkaban ile tanıştığını belirten Kamalak, 'Demek ki 40 yıl takip ettim. 15-16 yıl da hemen yanında idim. En sıkıntılı günlerinde el ele, diz dize, göz göze beraber olduk dedi. Erbakan'ın birçok hedefi olduğunu, bunların içinde en temel hedefinin İslam Birliği'ni tesis etmek olduğunu belirten Kamalak, Erbakan'ın Başbakanı olduğu 54. Hükümetin 'en başarılı hükümet olduğunu belirterek, '54. Hükümet Cumhuriyet döneminin en başarılı hükümeti idi ama başbakan görevden uzaklaştırılıyor, partisi kapatılıyor dedi.

KAMALAK ANMA TÖRENİNDEN BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Bugünün 28 Şubat olduğunu, Erbakan'ın ise 27 Şubat tarihinde öldüğünü hatırlatan Kamalak, 'Dün hocamızın rabbine kavuştuğu gündü. Bugün ise 28 Şubat. Hepinizin bildiği gibi, sanıyorum tarihimizin en kirli darbelerinin, post modern darbenin gerçekleştirildiği bir gündür dedi.

SAYIN CUMHURBAŞKANININ AÇIKLAMASI ÇOK TALİHSİZ OLMUŞTUR

Kamalak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Erdem Gül ve Can Dündar ile ilgili Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası yaptığı eleştirinin hatırlatılması üzerine şu açıklamayı yaptı 'Mahkeme kararları o kadar önemlidir ki. Mahkeme kararları kanunlardan, hatta Anayasa'dan çok daha da önemlidir. Çünkü kanunlar ve Anayasa soyut normlar önerir. Mahkeme kararları ise o normun kanun hükmünün Anayasa maddesinin nasıl anlaşılması gerektiğini somut biçimde ortaya koyar. Yani soyutu somuta dönüştürür. Kısacası Sayın Cumhurbaşkanımızın bu açıklaması çok talihsiz olmuştur, hukuk devleti bakımından. Özü bu. Belki biliyorum, birileri bu cümlemden dolayı bana yükleneceklerdir. Ama bir hukukçu olarak doğruyu söylemek mecburiyetindeyim. Çünkü sayın Cumhurbaşkanının asli görevleri toplama maddesi olan Anayasa'nın 104. maddesinde belirtilmiştir. Yasama ile ilgili görevleri, idare ile ilgili görevleri, yargı ile ilgili görevleri var.

MESCİD-İ AKSA'DAN GETİRİLEN TOPRAĞI ERBAKAN'IN MEZARINA SERPTİ

Kamalak ardından Mescid-i Aksa'dan getirildiği söylenen toprağı, Necmettin Erbakan, eşi Nermin Erbakan, kardeşi Nizamettin Erbakan ve Nizamettin Erbakan'ın eşi Sabiha Erbakan'ın mezarlarına serpti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erbakan Ölümünün 5. Yılında Mezarı Başında Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement