Zirveden, tesisler bölgesine kadar yağan 8 santim dolayındaki kar nedeniyle kent merkezinde de hava sıcaklığı gece 4 dereceye, gündüz ise en yüksek 12 dereceye kadar düştü.
Halk arasında 'Korkma martın kışından, kork Abrulun beşinden, öküzü ayırır eşinden' denilen sayılı günler nedeniyle Kayseri ve çevresinde hava sıcaklığı gece ve gündüz 10 dereceye yakın düşünce, Erciyes Dağına sabaha karşı kar yağdı.
'"Abrulun beşi' Nisan ayı başlarında kar ve don olayına neden olan sert soğukların çıktığı bir dönemi ifade ediyor. Abrul Beşi ile 12-18 Nisan arasında çıktıktan sonra soğukların bittiğine inanılır. Ekim dikim işlerine bu tarihten sonra başlanır.
Son Dakika › Güncel › Erciyes Dağına Abrul Beşi Karı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.