Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'te, hafta sonu yağan karla birlikte sezon açıldı. Erciyes'e gelen çok sayıda kişi, kızaklarla kayak yapmanın keyfini yaşadı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2005 yılında başlatılan Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'nin tüm hızıyla devam ettiğini ve her yıl yeni tesislerin hizmete açıldığını söyledi.
Erciyes'te kayak sezonunu hafta sonu itibariyle açtıklarını belirten Cıngı, yaz dönemini yatırım ve inşaat sezonu olarak değerlendirdiklerini, kışın da yatırımların meyvesini aldıklarını ifade etti. Bu yıl da 6 mekanik tesisi daha hizmete sunmayı planladıklarını ifade eden Cıngı, şunları kaydetti:
"Tekir ve Hacılar bölgelerinde cumartesi ve pazar günleri yağan karla birlikte sezonu açtık. Karlama ünitelerimiz de pistlerde kar üretiyor. Kayak severler hafta sonundan itibaren kızaklarla kayak yapmaya başladı. 3 bin 400 metre yükseklikteki pisti de önümüzdeki günlerde kayak severlerimizin hizmetine sunacağız. Pistle alakalı tüm hazırlıkları tamamladık, sadece güvenlik filelerinin gelmesini bekliyoruz. Pistin hemen yan tarafı 'çanak' diye tabir edilen kraterin olduğu bölge. Olası bir kazayı önlemek için bu fileler gelmeden pisti hizmete açmadık. Pistimizin hizmete açılmasıyla kayak severlere emsalsiz bir keyif yaşatacağız."
Son Dakika › Güncel › Erciyes'te Kayak Sezonu Açıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.