Erdal Eren İzmir'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Erdal Eren İzmir'de Anıldı

Erdal Eren İzmir\'de Anıldı

12 Eylül 1980 Darbesi'nin Ardından İdam Edilen 17 Yaşındaki Erdal Eren, Ölümünün 30. Yılında İzmir'de Düzenlenen Bir Yürüyüş İle Anıldı

12.12.2010 18:42

12 Eylül 1980 Darbesi'nin ardından idam edilen 17 yaşındaki Erdal Eren, ölümünün 30. yılında İzmir'de düzenlenen bir yürüyüş ile anıldı.

Çankaya'da toplanan Emek Gençliği, Ezilenlerin Sosyalist Partisi, Demokrat Yurtsever Gençlik, Dev-Genç ve Türkiye Öğrenci Birliği üyesi yaklaşık 300 kişi, 12 Eylül 1980 Darbesi'nin ardından yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren'in anısına Vali Kazım Dirik Caddesi'nde yürüyüşe geçti.

Ellerinde Erdal Eren'in fotoğrafı ve çeşitli pankartların bulunduğu topluluk Şehit Fethi Bey Caddesi köşesine geldiğinde, gruptan bazı kişiler ile güvenlik güçleri arasında yürüyüşün güzergahı konusunda kısa süreli tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından grup Konak yönündeki yürüyüşüne Şehit Fethi Bey Caddesi'nden devam etti.

''Kenan Evren yargılansın', ''Üniversiteler bizimdir', ''Devrim şehitleri ölümsüzdür' sloganları atarak Konak'ta bulunan Gelir İdaresi Başkanlığı Binası önüne gelen grup adına burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Dilan Emiroğlu, 12 Eylül Darbesi'nin ardından 50 kişinin idam edildiğini, 13 Aralık 1980 günü yaşı büyütülerek idam edilen Erdal Eren'in ise 12 Eylül'e karşı direnişin sembolü haline geldiğini söyledi.

Darbeyle birlikte kurulan anti demokratik kurumların hala varlığını sürdürdüğünü, aradan 30 yıl geçmesine rağmen zihniyetin değişmediğini dile getiren Emiroğlu, ''12 Eylül döneminde Erdal Eren yaşı büyütülerek idam edilirken, Hrant Dink'in katili Ogün Samast yaşı küçültülerek çocuk mahkemesinde yargılanıyor. Son dönemde parasız, demokratik ve ana dilde eğitim isteyen üniversite öğrencilerinin protesto eylemlerine polis her yerde vahşice saldırıyor.

Başbakan ise bu eylemlerin yasadışı olduğunu, eylemcilerin polise şiddet uyguladığını söylüyor. AKP Hükümeti bir yandan baskı politikası geliştiriyor bir yandan da demokrasi havarisi kesiliyor' dedi.

Erdal Eren'in darbe koşullarında Ankara liselerinde mücadelenin neferi olduğunu söyleyen Emiroğlu, ''O son nefesine kadar işçi sınıfına bağlı kaldı. Biz bugün parasız demokratik eğitim için mücadele ediyoruz. Ülkemizde NATO füzesi istemiyoruz, kardeş kavgası istemiyoruz, gericiliğe, ırkçılığa ve faşizme karşı geleceğimizi elimize almak için mücadele ediyoruz' diye konuştu. Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdal Eren İzmir'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement