Erdoğmuş: Diyanet Dinen Yanlış Tarafta - Son Dakika
Güncel

Erdoğmuş: Diyanet Dinen Yanlış Tarafta

Erdoğmuş: Diyanet Dinen Yanlış Tarafta

HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Nimetullah Erdoğmuş, devletin ve diyanet işlerinin tarafının dinen yanlış taraf olduğunu belirtti.

28.10.2015 13:04

HDP Diyarbakır Milletvekili Adayı Nimetullah Erdoğmuş, Bağlar'ın Şêx Şamil Mahallesi'nde bulunan kahveleri ziyaret ederek yurttaşlarla bir araya geldi. Gittiği her yerde coşkuyla karşılanan Erdoğmuş'a HDP ve DBP Bağlar İlçe eş başkanları ile Şeyh Şamil Mahalle Meclisi yöneticileri eşlik etti.

Lefkoşa Kıraathanesi'nde kalabalık bir topluluğa konuşan Erdoğmuş, zorlukları da kolaylıkları da insanoğlunun kendisinin inşa ettiğini belirterek, "Ben bu ilin müftüsüydüm. Türkiye'de bir elin parmak sayısı müftülerinden birisi de bendim. Herhangi bir sıkıntım da yoktu. Devlet erkânları bir takım şeyleri bana sorulurdu. Öyle bir gün geldi ki müftü olarak diyanet ve devletin yanlış tarafta olduğunu, asıl gerçek, asıl doğru olan tarafın Kürt Özgürlük Mücadelesi tarafı olduğunu gördüm" dedi.

'HDP bir bahar rüzgârıdır'

AKP hükümeti ilk sarsıntısını HDP'nin seçime parti olarak gireceğini açıkladığı gün yaşadığını sözlerine ekleyen Erdoğmuş, Hükümetin tek korkusunun HDP olduğunu ifade ederek, "Korksunlar biz haklıyız çünkü" dedi. HDP'nin başarısının önüne her türlü engelin konulmaya çalıştığını söyleyen Erdoğmuş, sözlerinin devamında şunları dile getirdi: "Patlamalarla, orman yangınlarıyla, siyasi tutuklamalarla, sokağa çıkma yasaklarıyla Kürt halkının moralini bozmak istediler. HDP'nin rüzgârı bir bahar rüzgârıdır. HDP'nin rüzgârı bize baharın gelişini müjdeliyor. Estiği yerde çiçek açıyor, hayat veriyor. Korkuları bu yüzden"

Erdoğmuş kahve ziyaretlerini gece geç saatlere kadar sürdürdü.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Erdoğmuş: Diyanet Dinen Yanlış Tarafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • amedli: peygamberlere hakaret ediliyor 1 1 Yanıtla
  • cvb: Kesin bunun maaşını 0 0 Yanıtla
  • Alipasa li: Karikatür hakkında neden bir açıklama yapmıyorsun fitne ci 0 0 Yanıtla

Advertisement