Ergün Muhtarlar Derneği'ni Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Ergün Muhtarlar Derneği'ni Ağırladı

Ergün Muhtarlar Derneği\'ni Ağırladı

Cengiz Ergün, Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Güler ve yönetim kurulu üyelerini ağırladı.

18.01.2012 08:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dernek Başkanı Güler, 57 mahalle muhtarı adına, çalışmaları için Başkan Ergün'e teşekkür etti. Başkan Ergün de mahallelerdeki çalışmalar hakkında muhtarlara detaylı bilgi verdi.

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Muhtarlar Derneği Mustafa Güler ile yönetim kurulu üyeleri Arda, Fatih, Çarşı, Saruhan, Ortaköy ve Hacıhaliller Mahalle Muhtarları'nı makamında ağırladı. Mahalle muhtarları olarak kendilerine çok fazla şikayet gelmediğini ifade eden muhtarlar, ziyaret amaçlarının çalışmalarından dolayı Başkan Ergün'e teşekkür etmek olduğunu söyledi. Kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ergün de mahalle çalışmaları hakkında muhtarlara bilgi verdi.

Büyüyen bir şehir olan Manisa'nın ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalıştıklarını ve ileriye dönük önlemler aldıklarını söyleyen Başkan Ergün, şöyle konuştu, "OSB'si, üniversitesi ve üniversite hastanesi ile birlikte sürekli büyüyen kentimizi daha yaşanılabilir hale getirmek için uğraşıyoruz. Manisalılar hem akşamları hem gündüzleri sokaklarda rahat yürüyebilsin düşüncesiyle, 57 mahallenin 45'indeki iyileştirmelerin yüzde 90'ını tamamladık. Şuanda 75. Yıl ve Uncubozköy Mahallesi'nin sıkıntılarını çözüyoruz. Geri kalan mahallelerin hazırlıklarını da bitirdik. İki mahallenin ihalesini Şubat'ta bitireceğiz. Kuşlubahçe Barbaros, Nurlupınar Akpınar, Ahmet Bedevi, Fevzi Çakmak gibi mahallelerin A'dan Z'ye tüm sorunlarını Haziran'a kadar bitirmeyi hedefliyoruz. Alt yapı üst yapı çalışmaları biter bitmez de yine kendi rekorumuzu kırarak asfaltlamalarını yapacağız"

Kentsel Dönüşüm Devam Edecek

Fatih Mahallesi muhtarının sorusu üzerine mahalleyi kapsayacak olan imar planına ilişkin bilgi veren Başkan Ergün, "Söz konusu imar kararı meclisimizden geçti. Şuanda komisyon görüşmelerine devam ediyor.

Görüşmeler sonunda imar çalışmaları netleşerek askıya alınacak. Sonra yine gündemimize gelecek. Sadece Fatih Mahallesi değil, 5 bin konuta hitap eden Hafsa Sultan, Cumhuriyet, Yeni Mahalle gibi mahallelerin imar planı üzerinde ada ada üzerinde çalışılacak. Ada içerisinde büyüklü küçüklü gerekli sosyal alanların tamamı, parkları okulları, çok daha iyi genişletilmiş caddeleriyle yeni bir plan düzenlemesi yapılacak. Belediyenin garantörlüğünde kimsenin mağdur edilmediği çalışmalar yapacağız. Niyetimiz şahıslara hissesi oranında kat vermektir. Şehrin gelişimi şehircilik anlayışı açısından hem de otoparkların daha düzenli olması açısından bu projeyi geliştirdik. Zaten Toplu Konut İdaresi'nin yeni hazırlıkları var. Kentsel dönüşümle ilgili çok daha radikal kararlara gidilecek. Bu sadece Manisa'nın değil tüm illerin sorunu." diye konuştu.

Hizmet Binası Garaj İhalesi ile Start Alacak

Yeni belediye hizmet binasına ilişkin de konuşan Başkan Ergün, "Bilindiği üzere belediye hizmet binası projesi için yarışma düzenledik. 116 proje geldi. İkinci etapta 10, sonra birinci proje belirlendi. Ankara, İstanbul ve İzmir'den gelen mimar ve mühendislerden oluşan danışma kurulu heyet karar verdi. İçerisinde yer altı otoparkı, kapalı pazar yeri, ticari alanı olan yeni belediye hizmet binasını yapacağız. Garajın ihalesi yapıldığı anda belediye hizmet binasının projeleri başlayacak. Önümüzde 2 senelik bir süreç var, oranın temellerini atma niyetindeyim." dedi. Son olarak Saruhan Otel önündeki alandaki çalışmalar hakkında konuşan Başkan Ergün, yapımı devam eden alışveriş merkezinin 28 Haziran'da biteceğini, onun yan tarafında yer alan Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu'nu da 3 ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ergün Muhtarlar Derneği'ni Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement