Erkekler, Kadına Şiddete Karşı Yürüyecek - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Erkekler, Kadına Şiddete Karşı Yürüyecek

Erkekler, Kadına Şiddete Karşı Yürüyecek
19.11.2011 19:28

Şişli Belediyesi, 25 Kasım Dünya Kadına Şiddete Karşı Dayanışma Günü'nde erkek yürüyüşü düzenliyor.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül,

"Biz, cinsiyetlerimiz farklı olsa da gözyaşlarımız aynı diyoruz"

İstanbul DHA

Şişli Belediyesi, 25 Kasım Dünya Kadına Şiddete Karşı Dayanışma Günü'nde erkek yürüyüşü düzenliyor. Kadına uygulanan şiddet ve son dönemde artan kadın cinayetlerine dikkati çekmek amacıyla düzenlenecek etkinlikte erkekler, Şişli Meydanı'ndan Atatürk Evi Müzesi'ne kadar yürüyecekler. Yürüyüşe çok sayıda tiyatro sanatçısı da katılarak destek verecek.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, yürüyüşe destek verecek olan sanatçılarla birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına, aralarında Oktay Kaynarca, Gani Müjde, Ali Gündoğdu, Bekir Aksoy, Süheyl Uygur, Behzat Uygur, Nedim Saban, Yalçın Çakır, Nasuh Mahruki ve Ekrem Ataer katıldı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, '25 Kasım tarihi bir kutlama günü değil, insanlık için utanılacak bir gündür. Ne yazık ki son yıllarda ülkemizde kadına karşı şiddetin arttığını görüyorum. Buna ek olarak yüksek hakim kararlarıyla hukuk açısından da sınıfta kalmanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Biz, cinsiyetlerimiz farklı olsa da gözyaşlarımız aynı diyoruz. Kadına yönelik şiddete karşı dayanışma içinde olmak ve toplumsal duyarlılık yaratmak amacıyla 25 Kasım Cuma günü saat 12.00'de Şişlili erkeklerle birlikte bir yürüyüş düzenleyeceğiz. Tüm erkeklerimizi bu yürüyüşe davet ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erkekler, Kadına Şiddete Karşı Yürüyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement