Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika
Güncel

Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Ermenek\'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması

Karaman Valisi Koca: "Şu anda otopsi bitmek üzere. Arkadaşlarımla görüştüm; ümit ediyoruz ki sabaha sonuçlar gelir, dolayısıyla yarın arkadaşlarımızı defnedeceğiz" "Şu anda 4 bin vagon ve 6 bin tonun üzerinde bir malzeme çıktı.

04.12.2014 13:11

Karaman Valisi Murat Koca, "Şu anda otopsi bitmek üzere. Arkadaşlarımla görüştüm; ümit ediyoruz ki sabaha sonuçlar gelir, dolayısıyla yarın arkadaşlarımızı defnedeceğiz" dedi.

Koca, maden ocağının önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın yaşandığı günden bugüne, bütün kamu kurum ve kuruluşlarının orada yer aldığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yaklaşık 10 gün kazanın yaşandığı Ermenek'te gece gündüz çalışmaları takip ettiğini belirten Koca, şöyle konuştu:

"Kurtarma çalışmalarında burada çok sayıda kamu kurumu ve özel sektör çalışanı yer aldı. Başta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürümüz Burhan İnan ve bütün ekibi ile Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Genel Müdürlüğünün bütün çalışanlarına, İstanbul, Ankara ve İzmir itfaiyesi gibi bizatihi çalışmanın içinde yer alan, koordinasyonu sağlayan AFAD ekibimize, özel kuruluşlarımıza, yine makine ekipmanı sağlayan bütün kurum kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 38 gün boyunca basınımız buradaki haberleri kamuoyuna paylaştı. Size de ayrıca teşekkür ederim."

Koca, AFAD tarafından yayımlanan grafiklerde de görüldüğü gibi çalışmaların yerin yaklaşık 170 metre altında yürütüldüğüne işaret etti.

Sürecin bu kadar uzayacağını tahmin etmediğini dile getiren Koca, şunları kaydetti:

"Maalesef çalışma şartları çok zordu. Yaklaşık 10 bin tonluk suyun verdiği bir tahribat var. Suyla beraber anlıyoruz ki aynı zamanda malzemeler de gelmiş ve o malzeme de bütün galerileri doldurmuş. Şu anda 4 bin vagon ve 6 bin tonun üzerinde bir malzeme çıktı. 500 vagonun üzerinde aşağıya tahkimat indirildi. Yani çok ciddi çalışma yapıldı. Bu kadar üzüntünün arasında şunu da paylaşmak lazım. Buradaki arkadaşlarımız çok deneyimliydi. Yer altındaki işçilerimizi çıkarmaya çalışan arkadaşlarımızdan kimsenin burnunun bile kanamaması bizi sevindirdi. Hiç kaza yaşanmadan bu sürecin tamamlanmış olması olumlu bir tablo. Şu anda otopsi bitmek üzere. Arkadaşlarımla görüştüm; ümit ediyoruz ki sabaha sonuçlar gelir dolayısıyla yarın arkadaşlarımızı defnedeceğiz. Aileler de uygun görürse toplu cenaze töreni düzenlemeyi düşünüyoruz." - Karaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ermenek'te Kömür Ocağında İşçilerin Mahsur Kalması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement